Left Right
scrollTop top

Pukkelpop legt voorbereidingen en ticketverkoop stil


Pukkelpop
© Pukkelpop.be

Na de afgelasting van Tomorrowland was Pukkelpop het enige Vlaamse festival dat deze zomer nog zou kunnen doorgaan, maar nu lijkt dat mogelijk toch niet het geval te zullen zijn. Het Limburgse festival heeft namelijk de voorbereidingen en de ticketverkoop tijdelijk stilgelegd.

Op het laatste Overlegcomité werd de regel dat massaevenementen met tot 75.000 bezoekers vanaf 13 augustus toegelaten zijn niet teruggedraaid. Maar toch is Pukkelpop nu extra voorzichtig.

Pukkelpop

Pukkelpop staat gepland van 19 tot 22 augustus. De tickets voor het festival gingen enkele weken geleden in voorverkoop en zijn nog steeds enkel beschikbaar voor Belgische festivalgangers. Maar wie vandaag een ticket wilde kopen, komt van een kale reis terug.

De organisatie heeft de ticketverkoop namelijk (tijdelijk) stilgelegd. En ook de opbouw van het festival werd gepauzeerd. Op de website staat te lezen dat deze beslissing samenhangt met de nieuwe maatregelen op het Overlegcomité. “De onverwachte wijzigingen, aangekondigd na het overlegcomité van afgelopen maandag, hebben grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop. De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering. In afwachting hiervan worden de werkzaamheden op het terrein voorlopig opgeschort”, staat er te lezen. De boodschap eindigt met een oproep aan de regering. “Pukkelpop vertrouwt erop dat op korte termijn deze duidelijkheid zal verschaft worden.”

PCR-testen

De maatregel waardoor de ticketverkoop en opbouw van het festival werden stilgelegd, hangt samen met de PCR-testen. Op het laatste Overlegcomité werd namelijk benadrukt dat die PCR-test maximum 48 uur voor het evenement moet afgenomen zijn. Eerder ging het hier om 72 uur.

Doordat de tijd nu werd teruggebracht komt het meerdaagse festival in de problemen. Festivalgangers die het volledige festival aanwezig zijn, moeten zich dan namelijk tijdens het festival opnieuw laten testen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…