Realityreeks ‘Squid Game: The Challenge’ verschijnt nog dit jaar op Netflix

Het omstreden real life-spelprogramma Squid Game: The Challenge van Netflix heeft eindelijk een releasedatum gekregen. Het programma, dat gebaseerd is op de succesvolle reeks Squid Game, zal in november 2023 op de streamingdienst verschijnen.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix meer dan anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks.

Red Light, Green Light

Daarin zullen 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,22 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma Begin dit jaar gingen in de Cardington Studios in Bredford in het Verenigd Koninkrijk de opnames voor Squid Game: The Challenge door.

Maar daarover zijn ondertussen al heel wat negatieve verhalen naar buitengekomen. Op het speelveld van het eerste spel – Red Light, Green Light – zou het toen -3 graden Celsius geweest zijn. In die temperatuur moesten de kandidaten urenlang roerloos stilstaan. Ook mochten de uitgeschakelde kandidaten zich na afloop pas de dag erna wassen. Er zouden zelfs meerdere kandidaten afgevoerd zijn. Anderen beschuldigen de makers ervan dat niet alles eerlijk zou zijn verlopen. Netflix ontkent die laatste beschuldigingenEnkele kandidaten zouden echter een gezamenlijke klacht overwegen.

November 2023

Ondanks al die commotie gaat Netflix gewoon door met de productie van Squid Game: The Challenge. De streamingdienst heeft nu zelfs bekendgemaakt wanneer je het programma zal kunnen bekijken. Het realityprogramma zal namelijk in november op Netflix verschijnen. Een exacte datum is er wel nog niet.

“Via een reeks spellen wordt elke speler tot het uiterste gedreven en gedwongen zich af te vragen hoe ver ze zullen gaan om te winnen, met opportunistische allianties, moordende strategieën en verraad”, schrijft Netflix bij die bekendmaking.

Meer
Lees meer...