Live-action remake ‘Hercules’ haalt inspiratie op TikTok

Net zoals een aantal jaar geleden is Disney terug druk bezig met live-action remakes. Zo zijn er remakes van onder andere SneeuwwitjeLilo en Stitch en Hercules in de maak. En over die laatste is er nu nieuws. In een nieuw interview met producers Joe en Anthony Russo laten de twee namelijk weten dat ze hun inspiratie op TikTok halen. Dat is op z’n minst gezegd bizar te noemen.

Dat de live-action remake van Hercules een moderne wending zou krijgen, was al even bekend. Maar nu wordt ook duidelijk waarom. De makers van de nieuwe film zouden namelijk hun inspiratie op TikTok halen. Daarbij proberen ze zich voor te stellen wat fans van de film zouden verwachten en wat ze zeker willen zien. Om dat te weten te komen, scrollen ze dus vaak door de app.

Hercules

De originele film Hercules dateert uit 1997. Daarin zien we hoe Hercules, de zoon van god Zeus, door Hades in een halfgod wordt veranderd. Hij wordt op aarde opgevoed, maar heeft nog steeds zijn goddelijke krachten. Op een dag verschijnt Zeus en vertelt hij zijn zoon dat hij naar de berg Olympus moet terugkeren om een held te worden.

In eerste instantie werd de film nooit een groot succes. Maar de laatste jaren, en mede door de komst van Disney+, neemt de populariteit toch terug toe. Daarom besloot Disney om er nu een live-action remake van te maken. Die film wordt geproducet door de Russo Brothers, die eerder al Avengers: Endgame regisseerden. De regie van deze film ligt dan weer in handen van Guy Ritchie.

TikTok

Wanneer de film precies zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar wat dus gisteren wel werd bekendgemaakt door de Russo broers, is het feit dat het écht iets voor de fans wil maken. Dat lieten ze weten tijdens een interview met Variety. “Wat is de verwachting van mensen die op TikTok zitten? Hoe moet onze musical klinken en hoe moet het eruitzien?”, vroegen ze zich af. “Dat is voor ons een goede indicatie en kan ons helpen met het verbreden van onze visie.”

TikTok bewees eerder al dat het een broeihaard is van talent en mensen met een mening en ideeën. Zo ontstond er tijdens de coronacrisis een hype waarbij verschillende muzikanten en creatievelingen samen Ratatouille: The Musical in elkaar staken. Of Hercules ook echt in een TikTok-jasje zal worden gestoken en of sommige TikTokkers ook inspraak kregen in het verhaal, zal nog moeten blijken.

Meer
Lees meer...