Live-action remake ‘Hercules’ krijgt “moderne wending”

Net zoals een aantal jaar geleden is Disney terug druk bezig met live-action remakes. Zo zijn er remakes van onder andere Sneeuwwitje, Lilo en Stitch en Hercules in de maak. En over die laatste is nu nieuws. Producers Joe en Anthony Russo hebben namelijk laten weten dat de nieuwe film een modernere aanpak zal krijgen. Wat dat precies betekent, is niet duidelijk.

Live-action remakes kunnen alle kanten opgaan. Zo waren er in het verleden al heel wat films die trouw bleven aan het origineel, zoals The Lion King. Maar daarnaast waren er ook heel wat remakes die een aantal aanpassingen deden, zoals Aladdin uit 2019. De nieuwe versie van Hercules zal waarschijnlijk bij die laatste groep horen. Dat vertellen de Russo-broers tijdens een interview met GameRadar+.

Hercules

De originele film Hercules dateert uit 1997. Daarin zien we hoe Hercules, de zoon van god Zeus, door Hades in een halfgod wordt veranderd. Hij wordt op aarde opgevoed maar heeft nog steeds zijn goddelijke krachten. Op een dag verschijnt Zeus en vertelt hij zijn zoon dat hij naar de berg Olympus moet terugkeren om een held te worden.

In eerste instantie werd de film nooit een groot succes. Maar de laatste jaren, en mede door de komst van Disney+, neemt de populariteit toch terug toe. Daarom besloot Disney om er nu een live-action remake van te maken. Die film wordt geproducet door de Russo Brothers, die eerder al Avengers: Endgame regisseerden. De regie van deze film ligt dan weer in handen van Guy Ritchie. Hij was eerder al verantwoordelijk voor de remake van Aladdin.

Moderne aanpak

Net zoals in Aladdin uit 2019 zal ook Hercules een iets modernere aanpak krijgen. Dat lieten Joe en Anthony Russo weten aan GameRadar+. “De film wordt sowieso een hommage aan het origineel. Wat Anthony en ik zo leuk vinden is hoe grappig de eerste Hercules is. Dus ik denk dat we die funfactor zeker niet willen veranderen. Maar toch zullen we er een moderne draai aan geven. Dat is nodig”, vertelt Joe Russo.

Wanneer de live action-remake van Hercules zal verschijnen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...