‘wtFOCK’: Willem Herbots (Robbe) en Nathan Bouts (Jens) beantwoorden vragen fans: “Wij hebben een groepschat vol sappige foto’s”

wtFOCK is begonnen aan het vijfde en laatste seizoen. Om dat gepast in te zetten, hebben alle acteurs enkele prangende vragen van hun fans beantwoord. En dat levert vijf interviews op, waarbij – net zoals in de reeks – geen enkel onderwerp taboe was.

Het vijfde seizoen van wtFOCK is deze week van start gegaan. In dat seizoen, dat ook het laatste van de reeks zal zijn, ligt de focus op Yasmina. Op dit moment kan je dus online kijken naar de fragmenten uit de reeks in realtime en je kan natuurlijk ook de personages volgen op Instagram. Daar kregen fans van de reeks de kans om vragen te stellen aan hun favoriete acteurs. Zo ging het er bij Willem Herbots en Nathan Bouts aan toe.

Echte vrienden

Nathan ziet veel van zichzelf terug in zijn personage Jens. “Jens is vrij nuchter over dingen, hij is niet te snel onder de indruk van iets. Hij is vrij stabiel, zou ik zeggen.” Al is hij het niet helemaal eens met de kledingstijl van Jens. “Ik voelde mij echt een pipo met die muts.” Willem herkent zichzelf dan weer minder in Robbe. “Ik denk dat ik energieker ben.”

Nathan en Willem zijn ook naast de set vrienden. Zo kwamen ze ook naast de opnames samen om te werken aan hun band. Die kwam dan vooral van pas wanneer ze moesten improviseren tussen de scènes door. “Dat zou niet kunnen als we een slechte band hadden met elkaar.”

wtFOCK-groepschat

Het duo verklapt ook dat er een wtFOCK-groepschat is met alle acteurs. Die werd gemaakt nadat alle acteurs een week op bootcamp gingen voor de start van de opnames van het eerste seizoen. “Daar worden wel wat sappige dingen in gezegd”, delen ze mee. “Heel veel sappige foto’s, sappige filmpjes, alles wat sappig is.”

Willem krijgt ook de vraag wat hij ervan vindt om zijn hoofd zo groot op een muur te zien staan. Zijn hoofd staat namelijk in graffiti op de Antwerpse Waagnatie. Daar heeft Willem geen problemen mee. Wel met het Toneelhuis dat een poster over zijn hoofd plakte. “Ik vond het de eerste keer wel heel heftig om te zien.”

Jongen kussen

Nathan bevestigt dan weer dat hij geen koppel vormt met Femke, die zijn tegenspeelster Jana speelde. “Het is fictie hé”. Fans wilden ook weten of Willem het raar vond om een jongen te kussen. “Nee”, klinkt het. “Ik ben dat personage aan het spelen en ik ben liefde aan het spelen en die liefde is geprojecteerd op een jongen. Dus dan is het ook niet meer dan normaal, denk ik, dat je daarmee kust.” Wat hij wel raar vond, was de wtFOCKDOWN-seksscène. Die moest Willem namelijk thuis opnemen, waarbij hij ook zichzelf kon zien op het scherm van zijn laptop.

Bekijk hier het volledige interview met Robbe en Jens:

Bekijk hier de andere interviews met de acteurs van wtFOCK

wtFOCK is nu te volgen via wtfock.be. Elke vrijdag verschijnt het weekoverzicht op goplay.be.

Meer
Lees meer...