Al-Nassr geeft belangrijk detail vrij over contract van Cristiano Ronaldo

Het contract dat Cristiano Ronaldo ondertekende bij Al-Nassr bevat “geen verplichtingen tot promotie van de kandidatuur van Saudi-Arabië voor het WK voetbal in 2030”. Dat heeft de Saudische topclub zelf bekendgemaakt als reactie op eerdere geruchten.

Toen de bijna 38-jarige Cristiano Ronaldo en Manchester United anderhalve maand geleden bekendmaakten in onderling overleg uit elkaar te gaan, kwam dat voor weinigen als een verrassing. De Portugees werd anderhalf jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Deze zomer probeerde Ronaldo een nieuwe club te vinden, maar nooit kwam het tot een deal. Ondertussen raakte de relatie tussen de Portugese sterspeler en zijn trainer Erik ten Hag steeds meer vertroebeld.

Al-Nassr en Saudi-Arabië

Sinds de uitschakeling van Portugal op het wereldkampioenschap voetbal door Marokko werd er volop gespeculeerd over de nieuwe ploeg van Cristiano Ronaldo. Daarvoor werd van bij het begin Al-Nassr uit Saudi-Arabië genoemd. Aanvankelijk was er sprake van een deal van 2,5 seizoenen. Later kwam het Spaanse Marca echter met nieuws over een zevenjarige deal in Saudi-Arabië. Daarbij zou Ronaldo eerst nog 2,5 jaar actief zijn als voetballer en daarna Saudi-Arabië ook helpen om het WK voetbal in 2030 binnen te halen.

Ondertussen heeft Cristiano Ronaldo zijn contract ondertekende bij Al-Nassr, waar hij nog niet geregistreerd is en nog een schorsing moet uitzitten. Hoeveel Ronaldo zal verdienen bij Al-Nassr is voorlopig niet duidelijk. Eerder was er wel via verschillende bronnen sprake van een bedrag van 200 miljoen euro per jaar.

“Focus ligt op Al-Nassr”

Ondertussen vond zijn nieuwe ploeg dat het tijd was om meer duidelijkheid te verschaffen over de details van zijn lucratieve contract. “Al-Nassr FC wil graag verduidelijken dat, in tegenstelling tot verschillende geruchten, het contract van Cristiano Ronaldo met Al-Nassr geen verbintenissen inhoudt voor een WK-kandidatuur”, liet de club dinsdag weten. “Zijn belangrijkste focus ligt op Al-Nassr. Samen met zijn teamgenoten zal hij proberen om de club te helpen succes te behalen.”

Voorlopig is er officieel nog maar één kandidatuur ingediend voor het wereldkampioenschap voetbal in 2023. Het gaat om een gezamenlijk bid van Spanje, Portugal én Oekraïne. Saudi-Arabië lijkt echter ook van plan zich kandidaat te stellen. Het steenrijke land zou dat doen samen met Egypte en Griekenland.

Meer
Lees meer...