BTS is officieel artiest met meeste nummer één-hits op de Billboard Hot 100 dit decennium

BTS mag zich zonder enige twijfel de populairste boyband van het moment noemen, maar op de belangrijkste Amerikaanse hitlijst, de Billboard Hot 100, is BTS zelfs de meest succesvolle artiest van het afgelopen decennium. De zevenkoppige Zuid-Koreaanse groep haalde dit decennium met zes nummers de eerste plaats op de hitlijst. Geen andere artiest deed beter.

Je zou je bijna beginnen afvragen of er nog records zijn die BTS nog niet gebroken heeft. De groep mag nu nog een indrukwekkende verwezenlijking toevoegen aan hun paginalange lijst.

6 keer nummer één

In dit decennium, dat begon in 2020, haalde BTS in totaal zes keer de eerste plaats op de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten. De Zuid-Koreaanse boyband doet het zo beter dan namen als Drake, die vijf nummer één-hits scoorde, en Taylor Swift en Ariana Grande met elk vier keer nummer één.

BTS haalde z’n eerste nummer één-hit op de lijst in 2020 met de remix van Savage Love van Jason Derulo. Later datzelfde jaar haalde het nog eens twee nummer één-hits, met Dynamite en Life Goes On. Dynamite kon drie weken op de eerste plaats blijven staan. Life Goes On hield maar één week stand, maar schreef wel geschiedenis als eerste nummer met Koreaanse tekst dat de eerste plaats haalde op de hitlijst.

In 2021 haalde BTS nog eens de eerste plaats met drie nummers: Butter, Permission To Dance en de samenwerking met Coldplay, My Universe. Vooral Butter deed het daarbij opmerkelijk goed. Het nummer voerde maar liefst tien weken lang de lijst aan.

Bekijk hier nog eens de clip van Butter van BTS:

Meer
Lees meer...