‘De Slimste Mens ter Wereld’: Nathalie Meskens vertelt over geboorte zoontje: “Ik trok hem zelf uit mijn buik”

Het is vanavond al tijd voor de dertiende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Daarbij zullen Fien Germijns en Comfort Achuo (Commy van De Mol) het gezelschap krijgen van Nathalie Meskens. Zij was de afgelopen jaren als actrice en presentatrice al te zien in verschillende programma’s. In de teaser voor de aflevering van vanavond vertelt ze nu over de bijzondere geboorte van haar zoontje.

In de twaalfde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld moesten we na vijf afleveringen afscheid nemen van Maureen Vanherberghen. Fien Germijns zal vanavond al voor de vierde keer te zien zijn, wat normaal gezien genoeg is voor een ticket voor de finaleweken. Commy (van De Mol) gaat naar haar tweede aflevering. Zij nemen het vanavond op tegen Nathalie Meskens, die zelf haar zoontje op de wereld hielp.

Uit buik getrokken

Commy helpt als gynaecologe met enige regelmaat baby’s op de wereld, maar ook Nathalie Meskens heeft daar ervaring mee. Zij mocht namelijk haar eigen zoontje uit haar buik halen tijdens de keizersnede. “Dat was fantastisch. Ik had een geplande keizersnede en de avond voor mijn bevalling belde mijn gyneacoloog en die zei: ‘We zijn iets aan het onderzoeken om de moeder iets meer betrokken te krijgen bij een keizersnede. Normaal is dat achter een groene doek en dan hoor je van ver dat je kindje geboren is. Maar nu willen we die doek wegdoen en we geven je steriele handschoenen en dan kan je zelf het kindje uit je buik halen. Zie je dat zitten?’. En ik dacht: ‘wow, dat vind ik wel heftig, maar tuurlijk zie ik dat zitten om dat te proberen’.”

En zo geschiedde. “Ze hebben wel drie keer moeten zeggen dat ik hem eruit mocht halen. Ik was zo zenuwachtig. Het was echt met trillende handen. En gelukkig zie je het vreselijke eigenlijk niet. Tot je dan je eigen kind ziet dat je toch zelf op de wereld mocht zetten ook al was het een keizersnede.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...