Derde seizoen ‘Vikings: Valhalla’ ook meteen het laatste

Het derde seizoen van Vikings: Valhalla komt er bijna aan. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar Netflix deelde wel al enkele beelden. Daarbij liet de streamingdienst ook meteen weten dat het derde seizoen ook het laatste zal zijn.

Enkele jaren geleden maakte Netflix bekend dat de succesreeks Vikings een spin-off zou krijgen. Die spin-off verscheen uiteindelijk in 2021 en kende een succesvol eerste seizoen. Als gevolg van die populariteit kondigde Netflix meteen een tweede en derde seizoen aan. Dat tweede seizoen verscheen in 2022 en het derde komt er binnenkort aan. Daarna wordt er dus een punt gezet achter de serie.

Vikings: Valhalla

De spin-off speelt zich af in de 11de eeuw, zo’n honderd jaar na de originele reeks, en volgt enkele beroemde Vikingen zoals ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Cortlett), zijn zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Zij moeten zien te overleven in een bedreigende en steeds veranderende wereld.

Na een succesvol eerste seizoen volgde dus ook meteen een tweede seizoen. Ook een derde werd meteen aangekondigd, maar daarop was het wat langer wachten. Ondertussen zou het derde seizoen er bijna aankomen, maar voor wanneer die release precies is, is niet bekend. Al laat Netflix wel weten dat het nog voor deze herfst zou zijn.

Derde seizoen

Wat Netflix wel al liet weten, is dat het derde seizoen ook meteen het laatste zal worden. “Ik ben zo dankbaar dat ik in drie seizoenen het verhaal van Leif, Harald en Freydis heb kunnen vertellen”, vertelt cocreator Jeb Stuart in een statement. “Ik hoop dat het publiek blij gaat zijn met de nieuwe avonturen die ze in het derde seizoen te zien zullen krijgen.”

Wat er in het nieuwe en laatste seizoen precies staat te gebeuren, valt nog af te wachten. Maar toch deelde de streamingdienst al enkele eerste beelden. Daarop zien we dat het gevaar nog lang niet geweken is en dat er ook een reünie lijkt plaats te vinden.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...