‘Vikings: Valhalla’ seizoen 3 cast Goran Višnjić

Kroatische acteur Goran Višnjić, voornamelijk bekend van de reeksen ER en Timeless, voegt zich bij de cast van Vikings: Valhalla. Dat meldt Deadline. Hij zal zijn debuut maken in het derde seizoen van de Netflixreeks als Erik de Rode. Dat is de vader van Leif Eriksson (Sam Corlett) en Freydis Eiríksdóttir (Frida Gustavsson).

De Netflixreeks Vikings: Valhalla, de spin-off van Vikings, groeide in een korte tijd uit tot een groot succes. Daarom besloot de streamingdienst om meteen een groen licht te geven voor een tweede én derde seizoen. Ter ere van Geeked Week kregen we recent de bloopers van seizoen 1 te zien. Nu voegt de reeks een nieuw castlid toe.

Goran Višnjić

Acteur Goran Višnjić zal zich in seizoen 3 bij de cast van Vikings: Valhalla voegen. Hij is voornamelijk bekend uit tv-reeksen als ER, Extant, Red Widow, Santa Clarita Diet, Dollface en Timeless. Hij was o.a. ook te zien in de populaire series The Boys en This Is Us. Daarnaast zal Višnjić nog meespelen in de aankomende reboot van de Hellraiser-filmreeks, waarvan de eerste film verscheen in 1987.

Višnjić zal de rol van de legendarische Viking Erik de Rode op zich nemen. Dat is ook de vader van onze hoofdrolspelers, de ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Corlett) en Freydis Eiríksdóttir (Gustavsson). Daarnaast was Erik ook de stichter van de allereerste Scandinavische nederzetting op het eiland dat we tegenwoordig kennen als Groenland. Maar hij belandde daar echter niet geheel toevallig. Hij was namelijk op de vlucht voor de misdrijven die hij pleegde in IJsland en Noorwegen. De naam Erik de Rode kreeg hij vanwege zijn rood haar.

Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla werd gecreëerd door Jeb Stuart als een vervolg op de populaire reeks Vikings van Michael Hirst. Die serie kreeg uiteindelijk zes seizoenen.

Valhalla begint in de vroege 11de eeuw en volgt de legendarische avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd. Dat zijn Leif Eriksson (Corlett), zijn zus Freydis Eiríksdóttir (Gustavsson), prins Harald Sigurdsson (Leo Suter) en de Normandische koning Willem de Veroveraar. Deze bekende historische figuren zullen moeten vechten om te overleven in een steeds veranderende en evoluerende wereld. Wie de rol van koning Willem op zich zal nemen, is nog niet bekend.

“Seizoen 3 is erg spannend”, vertelde Jeb Stuart eerder dit jaar aan Digital Spy. “Mijn Vikingen komen uit Scandinavië, dus we hebben veel grote verrassingen en verhalen op de planning staan voor het derde seizoen.” Maar uiteraard zullen we dus eerst moeten wachten op de komst van seizoen 2. Wanneer dat zal uitkomen, is ook nog niet geweten.

Meer
Lees meer...