Netflix deelt eerste beelden van realityspelshow ‘Squid Game: The Challenge’

Terwijl Netflix nog volop werkt aan het tweede seizoen van Squid Game is er ook nog steeds een realityprogramma rond de spellen uit de serie in de maak. Dat programma zal in november op de streamingdienst verschijnen en heeft nu eerste teaser gekregen.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix meer dan anderhalf jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks. Daarin zullen 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,16 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma.

Controverse

De opnames van Squid Game: The Challenge verliep wel niet zonder de nodige controverse. Zo zou het tijdens de opnames van Red Light, Green Light -3 graden Celsius geweest zijn. Er zijn daarnaast ook beschuldigingen dat niet alles even eerlijk is verlopen. Netflix ontkent wel al deze aantijgingen.

November 2023

Ondanks al die commotie gaat Netflix gewoon door met de productie van Squid Game: The Challenge. Eerder maakte de streamingdienst al bekend dat het realityspelprogramma in november 2023 op Netflix zal verschijnen. Een exacte releasedatum is er wel nog niet.

Nu heeft Netflix tijdens zijn jaarlijkse fanevent Tudum ook de eerste beelden laten zien van Squid Game: The Challenge. Daarin zien we enkele spelers de spelarena van Red Light, Green Light betreden. Dat was in de fictiereeks Squid Game het allereerste spel en zal dat ook zijn in de realityreeks.

Bekijk hier de eerste preview van Squid Game: The Challenge:

Squid Game: The Challenge verschijnt in november op Netflix.

Meer
Lees meer...