‘Squid Game: The Challenge’: Komt er een tweede seizoen?

Het eerste seizoen van Squid Game: The Challenge zit er bijna op. Die realityreeks is gebaseerd op de fictiereeks Squid Game en is een enorm succes. Veel fans vragen zich dan ook af of er tweede seizoen komt, maar voorlopig willen de makers dat nog niet bevestigen.

Nadat er de voorbije twee weken al vijf en vier afleveringen van Squid Game: The Challenge op Netflix verschenen, hebben we enkel nog de finale tegoed. Die kan je bekijken vanaf de nacht van 6 op 7 december op 3 uur ’s nachts Belgische tijd. Daarna zit het eerste seizoen van Squid Game: The Challenge er al op. Het spelprogramma kon dan wel nooit het succes van Squid Game zelf, nog steeds het best bekeken programma ooit op Netflix, evenaren. Toch is ook de realityreeks een succes te noemen.

Veel kijkers hopen dan ook op een tweede seizoen, al is het nog niet zeker of dat er ook komt. Met een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar (4,22 miljoen euro) en gigantische productiekosten is het namelijk een zeer duur programma om te maken.

Producers

“Dat ligt allemaal in de handen van onze lieve vrienden bij Netflix. Het hangt ervan af of zij het een keer willen maken”, legt producer Stephen Lambert uit aan Entertainment Weekly. “Als de cijfers van Squid Game: The Challenge goed zijn, wie weet, misschien wel. Ik wil alleszins nog een seizoen maken.”

“We genieten echt van de reacties op het programma. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om te beslissen, maar we zouden uiteraard heel graag een tweede seizoen willen maken. We denken dat het een spel is met potentie, dus let’s see“, zegt ook medeproducer John Hay.

Meer
Lees meer...