‘Squid Game: The Challenge’: Wanneer verschijnt de finale op Netflix?

Zoek woensdag 6 december niet naar de laatste aflevering van Squid Game: The Challenge op Netflix. Terwijl de streamingdienst de voorbije twee weken telkens op woensdag met nieuwe afleveringen kwam, is er besloten om de release van de finale af te stemmen op het Amerikaanse publiek. Daardoor zal die bij ons pas in de nacht van 6 op 7 december vanaf 3 uur ’s nachts te bekijken zijn.

De voorbije twee weken verschenen op woensdag respectievelijk vijf en vier afleveringen van Squid Game: The Challenge op Netflix. Daarmee hebben we enkel nog de finale te goed. Die stond aanvankelijk ook gepland op woensdag, maar de streamingdienst besliste dat last minute aan te passen.

De finale van Squid Game: The Challenge zal nu namelijk pas te zien zijn vanaf de nacht van 6 op 7 december op 3 uur ’s nachts Belgische tijd. Op die manier verschijnt deze laatste afleveringen, met drie in de VS wonende finalisten, op een beter uur voor de Amerikaanse kijkers.

Sam, Mai of Phill

In die finale zullen de drie laatst overgebleven kandidaten in Squid Game: The Challenge strijden voor de gigantische prijzenpot van 4,56 miljoen dollar (4,23 miljoen euro). Dat geld zal gaan naar Sam (#016), een 37-jarige kunstenaar uit de Verenigde Staten, Mai (#287), een in 55-jarige in Vietnam geboren voormalige militair, of Phill (#451), een 27-jarige duikinstructeur die in Brazilië is geboren en woont in Hawaii.

Hoe exact zal bepaald worden wie wint, is momenteel nog niet duidelijk. Wel zien we in de trailer voor de finale heel wat elementen terug uit de fictiereeks Squid Game. Zo krijgen de finalisten, mooi uitgedost, een galadiner voorgeschoteld. Daar lijken ze ook een belangrijke keuze te moeten maken die waarschijnlijk hun rol zal bepalen in het finalespel. Dat finalespel wordt het spel Squid Game, al zal dat uiteraard niet – zoals in de fictiereeks – tot de dood gespeeld worden.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...