BTS kondigt nieuw nummer aan met Benny Blanco

BTS heeft nog maar eens bewezen dat de aankondiging dat ze zich meer op hun solowerk zullen toespitsen niet het einde betekent van hen als groep. Er komt namelijk een samenwerking aan tussen BTS en de Amerikaanse producer Benny Blanco. De samenwerking werd aangekondigd met een video op TikTok.

De Zuid-Koreaanse boyband BTS komt binnenkort met een nieuw nummer. Het gaat om een samenwerking met de Amerikaanse producer Benny Blanco. Een exacte releasedatum is voorlopig nog niet bekend.

Geen hiatus

Toen BTS op 14 juni aankondigde dat ze de komende tijd meer tijd zouden besteden aan hun soloprojecten, werd dat nieuws door heel wat media fout geïnterpreteerd. Zo werd de aankondiging vergeleken met de ‘hiatus’ van One Direction, die ook meteen het einde van de groep betekende. De leden van BTS én hun agentschap HYBE benadrukten meteen dat dat niet het geval was. Ze lieten daarbij weten dat de groep nog steeds allerlei dingen samen zou doen, maar dat werd door de meeste media compleet genegeerd.

Ondertussen heeft BTS al een concert met alle zeven leden aangekondigd in oktober. Eerder deze week verschenen ze ook voor het eerst sinds de aankondiging met alle zeven samen. Het ging om de officiële ceremonie om hen aan te stellen als ambassadeur voor de campagne van de stad Busan om de wereldexpo van 2030 aan te trekken. Wat BTS vorige maand aankondigde, is dus absoluut geen split of “het begin van het einde”. Zelfs het woord pauze lijkt niet op z’n plaats te zijn, want BTS heeft nu al een nieuw nummer aangekondigd.

Samenwerking met Benny Blanco

Enkele dagen geleden deelde Benny Blanco al een video op TikTok waarin hij zichzelf kandidaat stelde om het achtste lid van BTS te worden. In die video verschenen ook Scooter Braun en Bang Si-hyuk. Bang Si-hyuk is de oprichter van het label van BTS. Scooter Braun is sinds kort de CEO van HYBE America, de Amerikaanse tak van het agentschap van BTS. Fans vermoedden door de aanwezigheid van Bang en Braun al dat het niet enkel om een ludieke video ging. En nu volgt het nieuws dat er een samenwerking komt tussen BTS en Benny Blanco.

In een nieuwe video doet Benny Blanco opnieuw een poging om aan te sluiten bij BTS. Deze keer richt hij z’n vraag tot de vocal line van BTS, aka Jin, Jimin, V en Jung Kook. Zij weigeren om hem toe te voegen aan de band, maar stellen wel voor om samen een nummer te maken. Het is voorlopig nog niet duidelijk of de samenwerking enkel met de zangers zal zijn of ook met rappers RM, SUGA en j-hope. Want hoewel enkel de vier zangers te zien zijn in de video, zei Benny Blanco in de eerste video wel dat hij het achtste lid wilde worden. Dat zou dus betekenen dat alle zeven leden op het nummer te horen zijn.

Benny Blanco

De kans bestaat dat de naam Benny Blanco niet meteen een belletje doet rinkelen, maar je hebt zijn muziek sowieso al gehoord. Blanco producete in de afgelopen jaren namelijk verschillende wereldhits. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor I Kissed A Girl van Katy Perry, Circus van Britney Spears, Tik Tok van Ke$ha, Love Yourself van Justin Bieber en Perfect van Ed Sheeran. In 2018 bracht Benny Blanco zijn eerste eigen album uit met daarop verschillende nummers die hij producete.

Het is niet de eerste keer dat BTS samenwerkt met Benny Blanco. In april was Benny Blanco aanwezig bij het concert van BTS in Las Vegas, waar ze al samen op de foto gingen. Later mixte Benny Blanco al drie nummers van BTS aan elkaar. Het ging toen om de favoriete hits van de fans van BTS. Maar nu komt er dus ook een volledig nieuw nummer. BTS en Benny Blanco omschrijven her nummer nu al als “het beste nummer ooit”. En met een track record als dat van Benny Blanco én BTS wil dat veel zeggen.

Bekijk hier de aankondiging van de samenwerking van BTS en Benny Blanco:

@bts_official_bighit

🗣I wanna be in the band! 🤷‍♂️What? No.. BUT! we can make a song together!🤩

♬ 오리지널 사운드 – BTS

Bekijk hier de eerste video van Benny Blanco over BTS:

@itsbennyblanco

i 💜 bts

♬ original sound – benny blanco

Beluister hier de mix die Benny Blanco maakte van de nummers van BTS:

https://youtube.com/shorts/iDSEtHlKp_o?feature=share
Meer
Lees meer...