Tomorrowland vindt misschien eind augustus of begin september 2021 plaats

De organisatie van Tomorrowland wil er alles aan doen om de editie van 2021 te laten doorgaan. Maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat er eind juli (wanneer Tomorrowland gepland is) al festivals zullen kunnen georganiseerd worden. Daarom bekijkt de organisatie of het mogelijk is om deze editie op het einde van de zomer te laten plaatsvinden.

Tomorrowland zou dit jaar wel eens op het einde van de zomer kunnen plaatsvinden. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt na een artikel in Gazet van Antwerpen. Daarin staat te lezen dat de organisatie van het festival al “verregaande plannen” heeft om het festival een paar weken uit te stellen.

Haalbaar?

“We willen nu echt kunnen opstarten en dit is een mogelijke piste”, vertelde woordvoerster Debby Wilmsen aan persagentschap Belga. “We zijn in gesprek met de verschillende overheden die betrokken zijn bij de organisatie van het festival. Ook met minister Vandenbroucke, het coronacommissariaat en ga zo maar door.”

“Daarnaast hebben we ook de vraag gesteld aan onze toeleveranciers, hotels en andere partners. We onderzoeken dus nog of het haalbaar is”, klinkt het nog. Momenteel staat Tomorrowland gepland van 16 tot en met 18 en van 23 tot en met 25 juli. Die data worden voorlopig niet geschrapt.

Festivalzomer?

Hoe de festivalzomer eruit zal zien, is momenteel nog niet duidelijk. Het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land heeft zich daar namelijk nog niet over uitgesproken. Alles hangt uiteraard af van de evolutie van de coronacijfers in ons land en de snelheid van de vaccinaties op dat moment.

Graspop

Graspop Metal Meeting is (voorlopig) het enige Belgische festival dat de editie van dit jaar geschrapt heeft. Dat stond gepland van 17 tot en met 20 juni 2021, maar werd uitgesteld naar 16 tot en met 19 juni 2022. De organisatie van het Nederlandse Best Kept Secret maakte al een gelijkaardige beslissing.

Rock Werchter

Rock Werchter zou waarschijnlijk nog dit jaar kunnen doorgaan. De organisatie maakte een maand geleden al bekend dat die hoe dan ook een festival wil organiseren, “desnoods twee maanden later”. Tomorrowland vond dat duidelijk een goed idee, en is daar dus ook mee aan de slag gegaan.

Meer
Lees meer...