‘UNTOLD: Jake Paul The Problem Child’: Documentaire over YouTuber en bokser krijgt trailer

Netflix zit ook in de zomer niet stil en komt wekelijks met heel wat nieuwe content. Daarbij horen ook enkele documentaires. Volgende week kan je zo kijken naar UNTOLD: Jake Paul The Problem Child. Daarin zie je het levensverhaal van de 26-jarige Jake Paul, van zijn jeugd over zijn periode als YouTuber tot zijn huidige carrière als bokser.

Jake Paul begon zijn carrière op zijn zestiende op de ter ziele gegane videosite Vine. Daar maakte hij samen met zijn oudere broer Logan Paul grappige filmpjes. De twee filmden elkaar al van kleins af en wisten al snel een publiek te bereiken. Even was Jake te zien op Bizaardvark van Disney Channel, maar zijn rebelse karakter zorgde ervoor dat hij het daar niet lang uithield.

Helemaal doorbreken deden Logan en Jake Paul op YouTube. Daar werden ze al snel twee van de populairste figuren. De broers waren echter ook zeer omstreden door enkele bedenkelijke stunts.

Boksen

In 2018 bokste Jake Paul een amateurkamp tegen YouTuber Deji Olatunji. Daarbij kreeg hij duidelijk de smaak te pakken, want de Amerikaan begon zich daarna steeds meer toe te leggen op het boksen. “Ik voelde mij weer echt leven”, zegt hij daarover in de trailer van zijn Netflixdocumentaire.

Ook die bokscarrière is echter niet omstreden. Jake Paul heeft namelijk de neiging om echte bokser te ontwijken en kampt zo goed als enkel tegen oude, zo goed als gestopte MMA-vechters. Op die manier wist Jake wel zijn eerste zes profkampen te winnen. Pas in zijn zevende wedstrijd, tegen Tommy Fury, liep hij zijn eerste nederlaag op.

UNTOLD

De documentaire UNTOLD: Jake Paul The Problem Child van Netflix maakt deel uit van een reeks sportdocumentaires van de streamingdienst. UNTOLD is al toe aan zijn derde seizoen en had het in het verleden onder andere over Caitlyn Jenner, Malice at the Palace en AND1. Het nieuwe seizoen brengt naar Jake Paul ook documentaires over de Florida Gators, het BALCO-schandaal en quarterback Johnny Manziel.

Bekijk hier de trailer van UNTOLD: Jake Paul The Problem Child:

UNTOLD: Jake Paul The Problem Child is vanaf dinsdag 1 augustus te bekijken op Netflix

Meer
Lees meer...