‘Echo’: Disney+ deelt ultieme trailer van spectaculaire Marvelreeks

Marvel is volgende week terug op Disney+ met een veelbelovende nieuwe superheldenserie. Het gaat om Echo, een reeks met de dove superheld Maya Lopez in de hoofdrol. De eerste reacties op de nieuwe reeks zijn alvast overwegend positief.

Zeggen dat Marvel zich een beetje in een crisis bevindt, is een understatement. Na het enorme succes van de The Infinity Saga in het Marvel Cinematic Universe (MCU), waarbij 22 films samenkwamen in het megasuccesvolle Avengers: Endgame, gaat het van kwaad naar erger met de studio.

Ook de Marvelreeksen op Disney+ lang niet meer zo goed als enkele jaren terug. Zo waren WandaVisionThe Falcon and the Winter Soldier en Loki een groot succes, maar kwam er op Moon KnightMs. Marvel en Secret Invasion vooral kritiek.

Marvel Spotlight

Om uit dat dal te kruipen, lanceerde Marvel recent de nieuwe banner Marvel Spotlight. Daaronder zal het losstaande en vaak ook iets gewelddadigere verhalen vertellen. Op die manier hoopt het nieuwe kijkers aan te trekken die zich niet verplicht voelen om alle content van Marvel te zien. Bovendien hoeft het bij die series ook niet altijd rekening te houden met het feit dat ze voor alle leeftijden toegankelijk moeten zijn.

De eerste reeks onder die banner is Echo en in de vele trailers die we daarvan al te zien kregen, valt alvast de gewelddadige en expliciete gevechtsscènes op. Op die scènes komen in de eerste review alvast veel positieve reacties.

Maya Lopez

In Echo volgen we de dove superheld Echo of Maya Lopez, gespeeld door Alaqua Cox, die ook in het echt doof is. Dat personage leerden we al kennen in Hawkeye, maar die reeks moet je dus niet per se gezien hebben op Echo te kijken.

Maya Lopez werkt als voormalige leider van de Tracksuit Mafia voor Wilson Fisk oftewel Kingpin, gespeeld door Vincent D’Onofrio. Hij is verantwoordelijk voor de dood van Maya en heeft haar daarna geadopteerd. De twee hebben dan ook een heel woelige relatie die duidelijk op de proef zal gesteld worden. Voor de fans van Marvel: ook Daredevil maakt zijn opwachting in Echo.

Bekijk hier de nieuwe promo van Echo:

Echo is vanaf dinsdag 9 januari volledig te streamen op Disney+.

Meer
Lees meer...