Marvel lanceert ‘Marvel Spotlight’ waar plaats is voor losstaande verhalen

Marvel komt met een nieuw label voor enkele projecten. Het gaat om Marvel Spotlight dat vooral zal focussen op persoonlijke en losstaande verhalen van personages. De eerste serie die onder die noemer zal verschijnen is Echo over Maya Lopez. Daarin zullen ook andere bekende gezichten te zien zijn, maar om de serie te kunnen volgen moet je geen andere projecten gezien hebben.

Volgens sommige fans van het Marvel Cinematic Universe lanceerde Marvel Studios de laatste jaren te veel projecten. Daardoor konden velen het bos door de bomen niet meer zien en nam de populariteit van de projecten ook af. Denk maar aan series als Moon Knight en She-Hulk die niet volledig doorbraken en films als Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Thor: Love and Thunder die flopten.

Om een groter onderscheid tussen projecten te maken, heeft Marvel nu de komst van Marvel Spotlight aangekondigd. Onder die noemer zullen veel losstaande films en series hun intrede in het MCU maken.

Marvel Spotlight

Wie aan een marathon van Marvelfilms wil beginnen, stuit meestal op een gigantisch grote muur die niet te beklimmen lijkt. Voeg daar nog eens de geflopte projecten van de laatste jaren aan toe en de interesse voor het Marvel Cinematic Universe lijkt alleen maar af te nemen. Daar wil Marvel Studios nu iets aan doen met Marvel Spotlight.

“Marvel Spotlight geeft ons een platform om meer diepgaande, karaktergedreven verhalen op het scherm te brengen”, zegt Marvel Studios daar zelf over. Het eerste project dat de studio hieronder zal lanceren is Echo dat op 10 januari op Disney+ verschijnt.

Heftigere verhalen?

Online wordt de nieuwe noemer alvast met open armen ontvangen. De echte kenners kennen het namelijk al uit de comics en anderen hebben ook het gevoel dat het een welkom onderscheid zal maken. Zo gaan de geruchten online al de ronde dat de projecten onder Marvel Spotlight ook iets gewelddadiger zullen zijn.

Op die manier kan de studio superhelden als Daredevil, Deadpool en Echo overnemen van andere studios zonder het geweld in de film te moeten inperken. Daarbij zou ook The Punisher in de toekomst nog terugkeren, een terugkeer die fans vooral mét geweld willen zien. Of Marvel Spotlight uiteindelijk ook écht is voorbehouden voor de projecten met iets meer bloed, valt af te wachten.

Bekijk de trailer van Echo hier:

Meer
Lees meer...