V (BTS) lost romantische solo ‘Slow Dancing’ met dromerige videoclip

Het is alweer een hoogdag voor fans van BTS. Vandaag heeft V (Kim Tae-hyung) namelijk zijn eerste soloalbum ‘Layover’ op de wereld losgelaten. Het gaat om een album dat misschien atypisch lijkt voor een lid van een K-popgroep, maar 100 procent V is. Slow Dancing is de title track van het album en past perfect in de dromerige wereld van de crooner van de groep.

V is het laatste lid van BTS dat zijn solowerk op de wereld loslaat. Het afgelopen jaar kregen we al vier volledige albums van leden van BTS, ‘Jack in the Box’ van j-hope, ‘Indigo’ van RM, ‘FACE’ van Jimin en ‘D-DAY’ van Agust D (alter ego van SUGA). Jin en Jung Kook losten met The Astronaut en Seven een single als hun officiële solodebuut. En nu is het dus aan V, die een heel andere richting uitslaat met zijn solowerk.

Slow Dancing

Eerder kregen we al de nummers Love Me Again en Rainy Days te horen en die zetten al meteen de toon voor de rest van het album ‘Layover’. Het volledige album heeft een lo-fi r&b-sound met invloeden uit jazzmuziek. Wie V al een tijdje volgt, weet dat dit geen verrassing is aangezien hij al vaker liet weten dat dit z’n favoriete muziekgenres zijn.

Ook Slow Dancing is zo’n lo-fi r&b-nummer, waarbij de jazzinvloeden vooral duidelijk worden in de lange instrumentale outro. De videoclip voor Slow Dancing speelt zich voornamelijk af op een strand in Spanje. We zien V met een groep vrienden genieten van een vakantie, maar enkele dingen lijken niet te kloppen. Zo zijn er sterren te zien op het lichaam van V, is er een berg met het gezicht van zijn Pomeriaan Yeontan en is op de foto’s die gemaakt worden van de vriendengroep enkel V te zien. Waarom dat zo is, wordt later duidelijk. De wereld waarin V met vrienden op reis is, is namelijk zijn eigen creatie, waaraan we hem in enkele korte beelden zien knutselen.

Volgende week verschijnt nog de officiële videoclip voor het nummer Blue en ook For Us zal nog een videoclip krijgen, al is de datum daarvoor nog niet bekend.

Bekijk hier de videoclip voor Slow Dancing van V:

Meer
Lees meer...