‘Daredevil: Born Again’ zal Matt Murdock weer vaker terugbrengen als advocaat

In 2024 komt de nieuwe reeks rond het personage Daredevil (Charlie Cox) uit op Disney+. Naar Daredevil: Born Again wordt al sinds het einde van de originele Netflixreeks en de officiële aankondiging enorm uitgekeken. De serie zal heel wat afleveringen tellen, waardoor ook de focus naar Matt Murdock als advocaat vaker kan terugkeren.

Al sinds de verhuis van Daredevil naar het MCU, kunnen fans niet wachten om meer van het personage te zien. Na kleine cameo’s in Spider-Man: No Way Home en She-Hulk is het in 2024 eindelijk tijd voor zijn eigen nieuwe grote project. Dat project zou minder bloederig worden dan het vorige, maar er zou ook opnieuw voldoende ruimte zijn voor enkele ‘verhaallijnen in de rechtbank’. Dat vertelt acteur Charlie Cox zelf in een recent interview.

Daredevil

In 2018 kwam er een einde aan de reeks rond Daredevil op Netflix, waarna heel wat fans teleurgesteld waren. Maar ondertussen verhuisde het personage naar het Marvel Cinematic Universe. Hij was vorig jaar namelijk te zien in de film Spider-Man: No Way Home. Ook het personage Wilson Fisk, of Kingpin, was te zien in de serie Hawkeye. Kort daarna verhuisde de reeks Daredevil van Netflix naar Disney+. Daarmee leek de transfer naar het MCU compleet. Sindsdien was Matt Murdock (Charlie Cox) ook al te zien in de serie She-Hulk en later volgt ook nog Echo.

Binnenkort is het dus tijd voor zijn eerste grote project binnen het MCU: Daredevil: Born Again. Daarover liet acteur Charlie Cox al weten dat het minder bloederig zal worden dan de Netflixreeks. Dat komt vooral door de transfer naar Disney, waardoor ook de leeftijdsgrens omlaag gaat. Maar door de hoeveelheid afleveringen zal er naast het superheldenleven van Daredevil ook plaats zijn voor advocaat Matt Murdock.

Advocaat Murdock

In She-Hulk werd Matt Murdock eerst geïntroduceerd als advocaat in een zaak en daarna pas als Daredevil. Die kant van het personage zal ook in de nieuwe serie Daredevil: Born Again uitgediept worden. Dat laat Charlie Cox weten in een interview met GQ. “Ze willen heel wat afleveringen maken, dus zal er ook een grote focus op de zaken in de rechtbank liggen”, vertelt hij. “Het zal ook echt gaan over advocaat Matt Murdock en niet alleen over superheld Daredevil. Dus ik ben op dit moment ook heel veel research aan het doen over die kant van mijn personage.”

Wanneer in 2024 Daredevil: Born Again precies uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...