‘Daredevil: Born Again’ wordt donker, maar minder bloederig dan de Netflixserie

In 2024 komt de nieuwe reeks rond het personage Daredevil (Charlie Cox) uit op Disney+. Naar Daredevil: Born Again wordt al sinds het einde van de originele Netflixreeks en de officiële aankondiging enorm uitgekeken. Toch liet Cox al weten dat de nieuwe serie sterk zal verschillen van de originele. Deze keer vertelt hij ook dat het er minder bloederig aan toe zal gaan.

Al sinds de verhuis van Daredevil naar het MCU, kunnen fans niet wachten om meer van het personage te zien. Na kleine cameo’s in Spider-Man: No Way Home en She-Hulk is het in 2024 eindelijk tijd voor zijn eigen nieuwe grote project. Maar dat zal er voor het personage toch een beetje anders uitzien.

Daredevil

In 2018 kwam er een einde aan de reeks rond Daredevil op Netflix, waarna heel wat fans teleurgesteld waren. Maar ondertussen verhuisde het personage naar het Marvel Cinematic Universe. Hij was vorig jaar namelijk te zien in de film Spider-Man: No Way Home. Ook het personage Wilson Fisk, of Kingpin, was te zien in de serie Hawkeye. Kort daarna verhuisde de reeks Daredevil van Netflix naar Disney+. Daarmee leek de transfer naar het MCU compleet.

Sindsdien was Matt Murdock (Charlie Cox) ook al te zien in de serie She-Hulk en later volgt ook nog EchoOp een eigen reeks is het nog wachten tot 2024.

Daredevil: Born Again

De nieuwe serie Daredevil: Born Again werd afgelopen zomer officieel aangekondigd. Daarbij gingen heel wat fans ervan uit dat de nieuwe reeks een soort vervolg ging worden op de reeds bestaande serie die Netflix ooit maakte. Maar daar was acteur Charlie Cox eerder al duidelijk over. “Dit is geen vierde seizoen, het is een eerste”, liet hij in een interview met EXTRA weten.

Nu laat Cox ook weten dat het wel degelijk minder bloederig zal worden dan de voorgaande reeks. Dat komt vooral door de transfer naar Disney, waardoor ook de leeftijdsgrens omlaag gaat. Maar toch zou de reeks nog steeds donker en emotioneel zijn. “Het personage komt het best tot zijn recht bij een volwassen publiek. Dus ik denk dat de reeks nog steeds zwaar gaat zijn, alleen een beetje minder gewelddadig en bloederig.”

Wanneer in 2024 Daredevil: Born Again precies uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...