K-drama ‘Gyeongseong Creature’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar het eerste deel van de Zuid-Koreaanse reeks Gyeongseong Creature. Fans van het genre kijken waarschijnlijk al lang uit naar de release van de reeks waarin we twee zwaargewichten uit de Zuid-Koreaanse film en tv samen te zien krijgen. Park Seo-joon en Han So-hee spelen namelijk de hoofdrollen in de reeks.

Er is de laatste maanden geen gebrek aan content voor de fans van Zuid-Koreaanse films en series. Zo pakte Disney+ de afgelopen maanden al uit met onder andere Moving, The Worst of Evil en Vigilante. En had Netflix met titels als Doona!Castaway Diva en Daily Dose of Sunshine ook heel wat Zuid-Koreaanse titels in de aanbieding. En ook op het einde van het jaar blijft Netflix inzetten op Zuid-Koreaanse content. Zo verschenen recent nog de film Believer 2, het tweede seizoen van Sweet Home en de romantische reeks Welcome to Samdal-ri. En nu is er ook Gyeongseong Creature.

Gyeongseong Creature

Echte fans van K-drama’s zitten natuurlijk al langer uit te kijken naar de release van Gyeongseong Creature. Voor deze reeks wist Netflix namelijk twee grote en populaire namen te strikken. Park Seo-joon, die je kan kennen van reeksen als She Was PrettyFight For My WayWhat’s Wrong with Secretary Kim en Itaewon Class, maar die ook te zien was in de films Parasite en The Marvels, speelt de mannelijke hoofdrol. Han So-hee neemt de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening. Haar kan je kennen uit AbyssMy NameSoundtrack #1 of recent de videoclip van Seven (feat. Latto) van Jung Kook van BTS.

Gyeongseong Creature is een thriller die zich afspeelt in 1945, tijdens de Japanse bezetting van Zuid-Korea. Op dat moment heette het huidige Seoul nog Gyeongseong. We volgen Jang Tae-sang (Park Seo-joon) en Yoon Chae-ok (Han So-hee) die hun krachten bundelen om te achterhalen wat er gebeurt in Ongseong Hospital, waar patiënten lijken te verdwijnen. In de trailer was zo al te zien dat het duo het moet opnemen tegen een mysterieus wezen. Naast Park Seo-joon en Han So-hee zijn ook Kim Soo-hyun (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), Kim Hae-sook (Strong Girl Nam-soon), Jo Han-chul (Vincenzo), Wi Ha-joon (Squid Game), Ji Woo (Hello, My Twenties!) en Park Ji-hwan (Our Blues) te zien in Gyeongseong Creature.

Gyeongseong Creature zal op Netflix verschijnen in twee delen. Het eerste deel, dat bestaat uit zeven afleveringen, is nu te vinden op de streamingdienst. Het tweede deel, dat uit drie afleveringen zal bestaan, volgt na de jaarwisseling, op vrijdag 5 januari 2024. Netflix bevestigde ook al dat er nog een tweede seizoen van de reeks zal volgen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Gyeongseong Creature:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...