Disney brengt eindelijk duidelijkheid over relatie Troy en Gabriella na ‘High School Musical’

De laatste High School Musical met personages Troy, Gabriella, Chad en Taylor dateert ondertussen al van 2008. Die film bracht een einde aan de populariteit die de franchise al sinds de eerste film in 2006 met zich meebracht. Toch bleven heel wat fans na die laatste film met heel wat vragen zitten. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn afgelopen met Troy en Gabriella?

Bijna vijftien jaar nadat de laatste High School Musical-film verscheen, zijn we te weten gekomen hoe het nu echt nog met de personages gaat. Dat kregen fans te zien in de allereerste aflevering van het vierde seizoen van High School Musical: The Musical: The Series. Daarin doen heel wat oude personages uit de film opnieuw hun intrede. Zij doen op hun beurt dan weer hun boekje open over wat er met iedereen is gebeurd na de laatste film.

Troy en Gabriella

Al sinds High School Musical in 2006 was iedereen gek van de romance tussen personages Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens). Zij waren elkaars tegenpolen, maar vonden elkaar toch tijdens de repetities van de schoolmusical. En hoewel de twee die musical eerst moeilijk konden combineren met hun basket- en wetenschapslessen, vonden ze toch een manier om het te laten lukken.

De twee beginnen een relatie en na een moeilijke periode in de tweede film, blijven ze aan het einde van de derde film toch samen. Ook al kiest Troy voor UC Berkeley om daar theater en basketbal te studeren en gaat Gabriella naar een andere universiteit. Toch blijven de twee niet ver van elkaar wonen.

Relatietherapie

Hoewel de twee dus een happy ending kregen in de filmreeks, vragen fans zich nu toch af hoe het nog met hen zou gaan. In het nieuwe seizoen van High School Musical: The Musical: The Series keren heel wat acteurs terug om zogezegd een vierde film op te nemen: The Reunion. Daarin spelen de acteurs, waaronder Corbin Blue (Chad) en Lucas Grabeel (Ryan), zichzelf maar ook hun personages.

Als personages hebben ze het alvast over waar “de anderen uit hun jeugd” nu mee bezig zijn. Zo krijgen we te horen dat Chad en Taylor gelukkig getrouwd zijn, dat Martha een succesvolle choreograaf is geworden én dat Troy en Gabriella in relatietherapie zijn. De twee lijken dus nog een koppel, al is niet alles rozengeur en maneschijn.

High School Musical: The Musical: The Series is elke week op Disney+ te zien. Ook de drie originele films zijn daar te bekijken.

Meer
Lees meer...