Måneskin trekt na groot succes in Europa en Verenigde Staten nu naar Japan

Wij kennen ze het beste als de winnaars op het Eurovisiesongfestival in 2021, want vanaf dan leerde eigenlijk zo goed als heel Europa de naam Måneskin kennen. Kort daarna veroverde de Italiaanse band de harten van de Amerikanen, meer specifiek met hun cover van Beggin’ en met een van hun weinige Engelstalige nummers I Wanna Be Your Slave. En nu trekken Damiano, Victoria, Ethan en Thomas naar Azië!

Een klein jaar geleden won de Italiaanse rockband nog het Eurovisiesongfestival, na enkele concerten en festivaloptredens in Europa trok Måneskin naar de Verenigde Staten. Daar maakten ze hun debuut op de Amerikaanse televisie met verschijningen op de populaire avondprogramma’s The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Ellen DeGeneres Show en Saturday Night Live.

Wereldwijde populariteit

De Italianen debuteerden in de VS met twee livespecials in New York en Los Angeles, en later openden ze zelfs het concert van de iconische Rolling Stones in Las Vegas. Daarnaast waren ze ook aanwezig op de American Music Awards van 2021 en onlangs maakten ze ook hun debuut op de BRIT Awards.

Binnenkort zullen Damiano, Victoria, Thomas en Ethan ook aanwezig zijn op het bekendste Amerikaanse festival, Coachella, dat plaatsvindt in Indio, Californië, van 17 tot en met 24 april 2022. Hiermee zijn ze de allereerste Italiaanse rockband die op het iconische festival zal spelen. Ze zullen daar het podium delen met de grootste internationale artiesten zoals Harry StylesBillie EilishYe, Swedish House Mafia en zelfs onze eigen Stromae. In ons land zal Måneskin normaal gezien neerstrijken op Rock Werchter, maar ook met hun grote Europese tour, die helaas door de coronapandemie uitgesteld moest worden.

Dat de Italiaanse rockers deze zomer een overvolle agenda hebben, is een understatement want ze zullen dus niet enkel op festivals optreden in Europa én de Verenigde Staten, maar ze zullen nu ook naar het continent Azië trekken. Op 20 en 21 augustus 2022 zal de band namelijk optreden op het Japanse Summer Sonic festival, een van de grootse muziekfestivals in Japan dat plaatsvindt in Tokyo en Osaka. Naast Måneskin zullen ook o.a. Post Malone, Megan Thee Stallion en Yungblud van de partij zijn.

The 1975

Een andere veelbesproken headliner op het Japanse festival is echter de Britse alternatieve-rockband The 1975, die maar liefst twee jaar na hun laatste live optreden weer op het podium zullen komen te staan.

Deze band bestaat uit zanger, producer, songwriter en gitarist Matthew Healy, bassist Ross MacDonald, leadgitarist Adam Hann en drummer George Danie. Het nieuws van hun comeback naar het podium volgt op de voorbereiding van de groep op een nieuw tijdperk, nadat ze ook beslisten om al hun sociale media te verwijderen. Daarbij zou de band momenteel in de studio in Engeland zijn waar ze hun aankomende vijfde studioalbum aan het schrijven, opnemen en mixen zijn, schrijft Dork.

Info en tickets voor het Japanse muziekfestival vind je hier.

Meer
Lees meer...