Lek lijkt te bevestigen dat Jon Bernthal terugkeert als The Punisher in MCU

Berichten over een terugkeer van Frank Castle aka The Punisher, gespeeld door Jon Bernthal, in het Marvel Cinematic Universe zijn opnieuw opgedoken. Reden daarvoor is een Instagrampost van een andere acteur die dat gerucht lijkt te bevestigen.

Tussen 2015 en 2018 verschenen op Netflix drie seizoenen van de Marvelserie Daredevil met Charlie Cox in de hoofdrol. Halverwege het tweede seizoen van die reeks – die uitkwam op 18 maart 2016 – was Jon Bernthal voor het eerst te zien als Frank Castle. Deze voormalige militair probeert onder de naam The Punisher af te rekenen met de onderwereld in Hell’s Kitchen, New York, en zo wraak te nemen voor de dood van zijn gezin. The Punisher gebruikt daarbij echter heel andere methodes dan Daredevil. Waar die laatste wapens afzweert, neemt Frank Castle geen enkel risico en schiet hij liever een crimineel te veel dood dan één te weinig.

The Punisher en Daredevil

Het personage van Jon Bernthal was zo populair bij de kijkers van Daredevil dat Marvel in 2017 voor Netflix de spin-off The Punisher maakte. Twee jaar later volgde een tweede seizoen, maar daarna werd de reeks gecanceld.

Charlie Cox deed ondertussen al als Matt Murdock/Daredevil officieel zijn intrede deed in het Marvel Cinematic Universe (MCU) tijdens Spider-Man: No Way Home en later in de reeks She-Hulk: Attorney at Law. De blinde advocaat/superheld krijgt in het voorjaar van 2024 met Daredevil: Born Again ook zijn eigen serie op Disney+. Die reeks zal volledig losstaan van de Netflixserie Daredevil.

Over een terugkeer van Jon Bernthal als Frank Castle/The Punisher zijn er voorlopig echter alleen nog maar geruchten. Eerst was er ook sprake van een volledig nieuwe reeks, maar daar lijkt niet direct sprake van. Toch is het allerminst uitgesloten dat Bernthal binnenkort opnieuw in de rol van The Punisher zal kruipen in het MCU.

Marvel Phase 5

Die kans lijkt nu zelfs opnieuw wat groter. Kasey O’Keefe, een relatief onbekende Amerikaanse acteur, deelde namelijk een foto van hemzelf met Jon Bernthal. “Jon Bernthal is een geweldige acteur!! Zijn veelzijdigheid is een eigenschappen die ik van plan ben in mijn personages op te nemen. Ik kijk er naar uit om met je te werken tijdens Marvel Phase 5!!”, viel daarbij te lezen. Waar O’Keefe dat nieuws haalt en of zijn informatie betrouwbaar is, valt moeilijk te zeggen.

Meer
Lees meer...