Keert Jon Bernthal terug als The Punisher in ‘Daredevil: Born Again’?

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de aankomende serie Daredevil: Born Again. Zo zou naast hoofdrolspeler Charlie Cox nog een bekend gezicht te zien zijn. Jon Bernthal zou voor de Disney+-reeks namelijk opnieuw in de huid kruipen van Frank Castle aka The Punisher.

Tussen 2015 en 2018 verschenen op Netflix drie seizoenen van de Marvelserie Daredevil met Charlie Cox in de hoofdrol. Halverwege het tweede seizoen van die reeks – die uitkwam op 18 maart 2016 – was Jon Bernthal voor het eerst te zien als Frank Castle. Deze voormalige militair probeert onder de naam The Punisher af te rekenen met de onderwereld in Hell’s Kitchen, New York, en zo wraak te nemen voor de dood van zijn gezin. The Punisher gebruikt daarbij echter heel andere methodes dan Daredevil. Waar die laatste wapens afzweert, neemt Frank Castle geen enkel risico en schiet hij liever een crimineel te veel dood dan één te weinig.

Daredevil

Het personage van Jon Bernthal was zo populair bij de kijkers van Daredevil dat Marvel in 2017 voor Netflix de spin-off The Punisher maakte. Twee jaar later volgde een tweede seizoen, maar daarna werd de reeks gecanceld.

Charlie Cox deed vorig jaar als Matt Murdock/Daredevil officieel zijn intrede in het Marvel Cinematic Universe (MCU) tijdens Spider-Man: No Way Home en krijgt dus ook zijn eigen reeks. In het voorjaar van 2024 zal Daredevil: Born Again namelijk uitkomen. Die reeks staat volledig los van de Netflixserie Daredevil en biedt dus de mogelijkheid voor nieuwe cameo’s.

Een Marvelpersonage dat we bijna zeker mogen verwachten in Daredevil: Born Again is Maya Lopez/Echo (Alaqua Cox). Dat personage, dat haar intrede deed tijdens Hawkeye, krijgt volgend jaar haar eigen serie op Disney+, Echo genaamd. Recent raakte bekend dat onder andere Daredevil (Charlie Cox) en Kingpin (Vincent D’Onofrio) daarin te zien zullen zijn. Dat Echo een jaar later ook zal te zien zijn in Daredevil: Born Again is dus niet onlogisch.

Frank Castle/The Punisher

Maar het Twitteraccount KC Walsh (@TheComixKid) reageerde op een bericht daarover nu met verrassender nieuws. Zo zou het plan oorspronkelijk geweest zijn om ook Jessica Jones (Krysten Ritter) te laten opduiken in Daredevil: Born Again. Door agendaproblemen zou zij echter vervangen zijn door een ander “populair personage”. Toen iemand vroeg wie dat dan wel was, reageerde KC Walsh met een gif van Jon Bernthal als The Punisher.

De introductie van Jon Bernthal in de rol van Frank Castle/The Punisher in het MCU komt niet helemaal als een verrassing. Er bestaan daarover namelijk al langer geruchten. Momenteel is het wel nog niet duidelijk of Marvel concrete plannen heeft rond een eventuele nieuwe serie of film met The Punisher in de hoofdrol.

Bekijk hier enkele passages van Jon Bernthal als Frank Castle/The Punisher in Daredevil:

Daredevil: Born Again wordt verwacht op Disney+ in het voorjaar van 2024.

Meer
Lees meer...