TikTok lanceert eigen muziekwedstrijd ‘Gimme The Mic’ en je kan nu online auditie doen

Ondanks alle talentenshows van de afgelopen jaren is er nog steeds heel wat onontdekt talent in de wereld. Om hen een kans te geven om hun zangkunsten te demonstreren komt TikTok met Gimme The Mic, een online muziekwedstrijd. De audities daarvoor zijn op dit moment bezig.

Op TikTok vinden we grote onthullingen, vliegtuigtips, filters, dansjes, vreemde theorieën, verschillende hypes, opvallende hobby’s, grappige filmpjes, recepten, al dan niet gevaarlijke challenges en nog veel meer. De applicatie is daarnaast uiteraard ook zeer bekend voor de muziek en virale hitjes die je erop kan horen.

Gimme The Mic

Dat laatste schakelt TikTok nu in om een nieuw muzikaal talent te ontdekken. Dat doen ze met hun eigen wereldwijde talentenjacht onder de naam Gimme The Mic, waaraan iedereen van 18 jaar of ouder kan deelnemen.

Voel je je geroepen? Dan kan je je nu registreren in de applicatie, waarna je een korte video van minimum 30 seconden moet delen op je profiel met de hashtag #GIMMETHEMIC. De audities voor de wedstrijd lopen van 7 tot en met 16 augustus. In die periode moeten deelnemers ook zoveel mogelijk likes verzamelen op hun auditievideo.

Halve finale, finale …

Daarna kijkt TikTok naar de inzendingen en kiest het op basis van een doorlichtingsproces én het aantal likes halve finalisten. Zij zullen rond 25 augustus op de hoogte worden gesteld via e-mail. Als zij op tijd bevestigen nemen ze begin september deel in een halve finale die live doorgaat. Daar mogen deelnemers maximum vijf minuten het beste van zichzelf geven. Tijdens die optredens kunnen kijkers live stemmen.

Die stemmen, samen met likes die achteraf – maar voor 10 september – verzameld worden, worden opgeteld. Daarna worden finalisten gekozen die het tegen elkaar opnemen op dezelfde manier als in de halve finale.

… en Global Finale

Er worden wedstrijden georganiseerd in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) en in de Europese Unie. Winnaar van al die regio’s nemen het achteraf tegen elkaar op in een Global Finale.

@tiktoklive_us This one is for all music lovers! 🎶 Join the upcoming #GimmeTheMic ♬ original sound – tiktoklive_us
Meer
Lees meer...