Dit zochten we in 2022: Google deelt meest trending zoektermen in België

Google heeft zijn jaarlijkse eindejaarslijstjes gedeeld. Daarin somt het de meest trending zoektermen op van het afgelopen jaar in verschillende categorieën.

Het einde van het jaar komt er weer aan en dus is het tijd voor eindejaarslijstjes. Zo kregen we al de populairste muziek te zien van Apple Music en Spotify. Naar goede gewoonte heeft ook Google opnieuw zijn ‘Year in Search‘ gedeeld. Daarin lijst het op welke zoektermen het afgelopen jaar het meest trending waren. Dat doet het in verschillende categorieën. Wij lijsten de belangrijkste zaken op waar in 2022 naar gezocht werd in België. Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat het gaat naar zaken die trending waren in vergelijking met het jaar voordien.

Belgische persoonlijkheden

 1. Camille Dhont
 2. Frank Verstraeten
 3. Mathias Vergels
 4. Stromae
 5. Bart Cannaerts
 6. Jan Van Hecke
 7. Jasper Steverlinck
 8. Average Rob
 9. Brigitta Callens
 10. Jan Paternoster

Heel wat verschillende Belgische persoonlijkheden uit heel wat verschillende vakgebieden trokken dit jaar de aandacht. Zo prijkt helemaal bovenaan de nog altijd maar 21-jarige Camille Dhont, die veel aandacht kreeg met haar winst in The Masked Singer en haar passage in Liefde voor Muziek. Stromae haalt dan weer de lijst dankzij zijn grootse terugkeer met het album ‘Multitude‘. Ook Bart Cannaerts keerde indrukwekkend terug, maar dan naar De Allerslimste Mens ter Wereld.

Ook de Vlaamse film Zillion bracht enkele vergeten BV’s opnieuw naar de oppervlakte. Dat bewijst de tweede plaats van Frank Verstraeten en de negende plaats van Brigitta Callens. Die laatste wordt in Zillion nochtans heel onsubtiel Vanessa Goossens genoemd omdat de voormalige Miss België haar medewerking niet wou verlenen aan de film.

Internationale persoonlijkheden

 1. Johnny Depp
 2. Amber Heard
 3. Johnny Logan
 4. Vladimir Poetin
 5. Will Smith
 6. Novak Djokovic
 7. Mika
 8. Rafael Nadal
 9. Marine Le Pen
 10. Linda de Mol

Ruzies, processen, rellen, schandalen en zelfs oorlogen … Een beetje drama kon duidelijk geen kwaad om in 2022 trending te zijn. Op 1 en 2 vinden we met Johnny Depp en Amber Heard de hoofdrolspelers van een van de meest mediagenieke processen van het jaar terug. De rel van Will Smith op de Oscars leverde hem plaats 5 op, al is er van zijn ’tegenstander’ Chris Rock geen sprake in de lijst.

Over de vierde plaats van Vladimir Poetin hoeven we geen uitleg te geven, al is het ook hier opvallend dat Volodomyr Zelensky nergens te vinden is. Novak Djokovic haalde dan weer het nieuws door zijn weigering om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Mede daardoor kon Rafael Nadal wel twee grandslams winnen. Linda de Mol haalde dan weer het nieuws doordat het grensoverschrijdende gedrag van haar echtgenoot Jeroen Rietbergen in The Voice of Holland.

De positieve verhalen in de top tien hebben met muziek te maken. Zo zorgde Johnny Logan als Edelhert voor een verrassende deelname aan The Masked Singer op VTM. Mika was dan weer een van de presentatoren van het Eurovisiesongfestival in Turijn en pakte in de finale uit met een indrukwekkend optreden.

Meest trending zoektermen

 1. Oekraïne Rusland oorlog
 2. Mijn gezondheid
 3. VRT MAX
 4. iPhone 14
 5. Klimaatverandering
 6. Kinepolis
 7. TicketSwap
 8. Symptomen Omikron
 9. Qatar
 10. Quarantaine regels

Meest trending series en films

 1. Dahmer
 2. Stranger Things
 3. Zillion
 4. Big Brother 2022
 5. Euphoria
 6. The Masked Singer
 7. House of the Dragon
 8. Twee Zomers
 9. The Watcher
 10. Encanto
Meer
Lees meer...