Bekeken om 15:23 … nu niet meer: zo lees je Facebook-berichten zonder melding

Als iemand jou een bericht op Facebook stuurt, dan ziet die persoon wanneer je dat bericht gelezen hebt. En dus word je al bijna gedwongen om meteen terug te sturen. We weten allemaal hoe frustrerend het is als die andere persoon niet antwoordt. Maar gelukkig is er een manier om die meldingen uit te schakelen!

Optie 1: Facebook Unseen

Een eerste optie is Facebook Unseen als extensie installeren op je browser. Dat kan zowel op Chrome als op Firefox.

Vervolgens moet je de extensie simpelweg inschakelen.

En dan kan je verschillende opties instellen. Naast de leesbevestiging, kan je ook beslissen om geen ‘aan het typen’-meldingen meer door te sturen.

Optie 2: AdBlock Plus

Er is ook nog een tweede mogelijkheid, maar weer moet je een extensie installeren. Dit keer gaat het om advertentieblocker Adblock Plus, waarna je een ‘Eigen filter’ aan het systeem moet toevoegen: facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php$xmlhttprequest

Wat met smartphoneapps?

Hier wordt het moeilijker. Er waren apps voor Android en iOS (respectievelijk Privy Chat en Unread), maar deze maand heeft Facebook de toegang voor externe apps tot de chatdienst afgesloten. Daardoor kunnen ontwikkelaars hun eigen app niet meer verbinden met het Facebook-chatnetwerk.

Meer
Lees meer...