De nieuwe single van Westlife werd geschreven door … Ed Sheeran

De nieuwe single van Westlife werd geschreven door … Ed Sheeran

Westlife is terug: de Ierse band heeft een nieuwe single, en die werd niet door de eerste de beste geschreven. Ed Sheeran, meneer Galway Girl himself, had namelijk de eer om ‘Hello, my love’ neer te pennen. Hij kreeg daarbij de hulp van Steve Mac, nog zo’n koning in de popmuziek. Houden jullie al een gaatje vrij in de agenda. 

Hier is Hello My Love, de nieuwe single van Westlife

Westlife, de Ierse band die in 2012, na bijna vijftien jaar, de handdoek in de ring gooide, is terug. Shane, Nicky, Mark en Kian, de vier ‘overblijvers’ hebben nieuw materiaal en deze popsong moet hen opnieuw lanceren naar de firnamenten van het supersterrendom. Heel Uptown Girl is deze song niet, maar je hoort er misschien wat bekende elementen in.

Ed Sheeran voor Westlife

Dat zou best kunnen, want de Ieren rekenden op niemand minder dan popfenomeen Ed Sheeran om dit liedje te pennen. Samen met king of popwriting Steve Mac produceerden ze deze Hello My Love. Het kan dat deze laatste van de boyband een beetje te zoet overkomt in 2019, maar eigenlijk doet ie vooral sterk denken aan de originele sound van Westlife in het post-McFadden tijdperk.

De vier heren gaan binnenkort ook weer op tour, daarvoor moet je wel de plas over. Hun tour gaat namelijk van start op 22 mei in het Noord-Ierse Belfast en trekt dan door heel Engeland. Uiteindelijk spelen de jongens nog een thuismatch of twee op 5 en 6 juli, in Corke Park, Dublin. Da’s het grootste stadion van Ierland, zo’n beetje zoals het Sportpaleis spelen in België.

Westlife

Westlife ging al van start in 1998, te midden van de boybandmania. Ook in België scheerden ze hoge toppen, al waren ze vooral in Ierland de hotste boys van het moment. Bij ons kennen we hen vooral van Billy Joel-cover Uptown Girl, maar ook Flying Without Wings en My Love stonden lang in de hitparade.

Hier zijn er nog 19 uit de jaren negentig die jij sowieso nog kan meebrullen.

Brian McFadden, die oorspronkelijk bij Westlife zat, wilde in 2004 solo gaan en verliet dat jaar de band. De solocarrière kwam nooit helemaal van de grond en in 2007 vroeg McFadden op z’n blote knietjes of hij mocht terugkomen. De band was echter beter op elkaar ingespeeld als viertal en gaf McFadden nul op rekest. In 2012 was het finaal over en out voor Westlife, tot deze Hello My Love kwam opduiken. ’t Is nu aan de boys van Westlife om te bewijzen dat ze een echte band zijn, en geen nostalgisch fenomeen uit de jaren negentig.

Maar goed, jullie zijn al Uptown Girl aan het neuriën sinds het begin van dit artikel, dus laat ons dat nog even bekijken. Toch?

Gesponsorde artikelen