Left Right
scrollTop top

‘De Mol’ is gekozen, maar wie zou het zijn? Dit zijn onze eerste verdenkingen


‘De Mol’ is gekozen, maar wie zou het zijn? Dit zijn onze eerste verdenkingen

De eerste aflevering van ‘De Mol’ zit erop en ondertussen weet de mol dus wel iets. Want hij of zij weet eindelijk dat hij of zij de moeilijke, maar ook leuke taak heeft om de boel te saboteren. Maar wie is de mol? Wij zetten onze eerste verdenkingen op een rijtje. 

Het was een vreemde eerste aflevering van De Mol, want voor het eerst in de geschiedenis van het programma begon het seizoen zonder mol. Die belangrijke taak werd uiteindelijk gegeven aan een van de tien kandidaten, die dus onvoorbereid in het avontuur stapt.

“Er is nog geen mol gekozen”

Met die zin kwamen de kandidaten te weten dat er nog geen mol gekozen was, en dan begon een spelletje poker(face). Drie kandidaten kregen te zien dat ze misschien de mol zouden worden, de rest wist op dat moment dat ze zeker niet de mol werden. En dan kwam voor sommigen als een teleurstelling, want alle deelnemers dit jaar wilden wel degelijk de mol worden en hebben tijdens de selecties ook te horen gekregen dat ze in aanmerking kwamen voor de rol. Daarbij waren ze stuk voor stuk laaiend enthousiast.

Tijdens de aflevering werden zeven kandidaten dus meteen al teleurgesteld. Om te kijken wie de mol is kunnen we ons dus baseren op wie er teleurgesteld was toen hij of zij z’n scherm te zien kreeg en op de vragen die Gilles De Coster nadien stelde. Een ding is zeker: één van deze tien is de mol.

Axel

Axel de piloot was een van de twee kandidaten die moest springen, maar dat uiteindelijk niet deed. Op dat moment was hij natuurlijk nog gewoon een kandidaat, net zoals alle andere kandidaten, maar niet springen geeft hem wel een streepje voor als mol, door in latere opdrachten mogelijk die hoogtevrees op te werpen als excuus om niet deel te nemen aan opdrachten.

VIER

Bas

Bas is een van de drie mensen die uiteindelijk gesprongen is in de eerste opdracht. Toen was er natuurlijk nog geen mol, maar het toont wel aan dat Bas een gedreven kandidaat zou zijn.

Bas leek na het zien van zijn scherm enthousiast, dat kan er dus op wijzen dat hij een van de drie gelukkigen was die nog kans maakte om de mol te worden.

VIER

Bruno

Bruno, de eigenaar van maar liefst zeven (!!!) chihuahuas, was ook een van de kandidaten die ons opviel toen de kandidaten hun scherm te zien kregen. Zou Bruno dus ook één van de gelukkigen zijn die kans maakte op de rol als mol?

Bruno is een gezellige vaderfiguur, die dus wel in staat is om de groep naar z’n hand te zetten. Eigenschappen die perfect zijn als mol.

VIER

Elisabet

Elisabet was duidelijk teleurgesteld toen ze haar scherm te zien kreeg. Ze zei later ook dat ze het ergens wel verwacht had. Verwachtte ze al dat ze de mol niet zou worden en kwam het daardoor niet als een verrassing?

Het is natuurlijk verrassender om te lezen dat je mogelijk de mol zou worden, dan te lezen dat je daar geen kans op maakt. Je bent dan ook vertrokken naar Vietnam met het idee dat je een kandidaat bent.

VIER

Eva

In de auto van de luchthaven naar de opdracht zegt Eva dat ze geen goede mol zou zijn, terwijl ze dus net als alle andere kandidaten bij haar inschrijving wel heeft gezegd dat ze de mol zou willen zijn. Op dat moment wist ze natuurlijk nog niet of ze de mol zou zijn, maar had ze de moed al opgegeven? En komt ze daardoor niet in aanmerking.

VIER

Ingrid

Ingrid was een van de twee kandidaten die moest springen, maar ervoor koos om dat niet te doen. Een goeie mollenzet natuurlijk, maar er was op dat moment nog geen mol gekozen. Maar door niet te springen kan Ingrid, moest ze de mol worden, in latere opdrachten met hoogte telkens haar hoogtevrees opwerpen als een excuus om opdrachten te weigeren en bijgevolg te saboteren.

Ingrid reageerde heel geschokt toen ze de brief onder de zetel haalde waarop te lezen stond dat ze mogelijk de mol zou worden. Iemand die zo panikeert om de mol te worden uiteindelijk kiezen als mol, zou misschien niet al te slim zijn. Kunnen we Ingrid afschrijven?

VIER

Joeri

Joeri was een van de weinigen die in de eerste opdracht besliste om te springen. Dat deden uiteindelijk maar drie kandidaten. Gedreven kandidaten, of ook mollen die tot het uiterste zouden gaan?

Bij Joeri zagen we een heel kleine glimlach toen hij het scherm te zien kreeg. Zou hij te zien hebben gekregen dat hij kans maakte om de mol te worden?

VIER

Kaat

Kaat is een heel enthousiaste kandidate en is duidelijk in staat om mensen te overtuigen.

In haar gesprekje met Gilles nadat ze haar scherm te zien kreeg, kwam de immer enthousiaste Kaat een beetje gefrustreerd over. Ze wilde net als alle andere kandidaten graag de mol worden, dus kan die frustratie het gevolg zijn van die kans afgenomen te zien worden.

VIER

Liesbeth

Ook Liesbeth was een van de weinigen die, ook al was ze doodsbang, besliste om te springen voor de groepspot. Een bewijs dat ze een goede kandidaat zou zijn, maar het kan ook betekenen dat ze als mol zou durven tot het uiterste te gaan.

Toen Liesbeth haar scherm te zien kreeg, was ze duidelijk ontgoocheld. Aangezien alle kandidaten de mol wilden zijn, kan dat dus een aanwijzing zijn dat zij geen kans meer maakte om de mol te worden. Of ze kan heel goed toneelspelen.

VIER

Martijn

Martijn was zowat de enige die voor het programma al een flink potje kon jongleren. Uit de jongleeropdracht valt bij hem dus niets af te leiden.

Martijn zou liever de winnaar zijn dan de mol. Als je net te zien kreeg dat je mogelijk de mol wordt, is dat natuurlijk wel een vreemde reactie. Alsof je plots niet meer de mol zou willen worden.

VIER

Wij denken dus dat Bas, Bruno en Joeri de kandidaten waren die te zien kregen dat ze misschien de mol zouden worden. Dus wij houden deze drie alvast in ons vizier voor de komende afleveringen.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396