Reeks ‘Snowpiercer’ krijgt eerste trailer

Binnenkort verschijnt de reeks Snowpiercer. De reeks zal gebaseerd zijn op de gelijknamige graphic novel van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette en de film van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. De trailer die nu werd gelanceerd, toont alvast een veelbelovende en vooral spannende actieserie.

Op 17 mei verschijnt de reeks Snowpiercer. Het gaat om de tweede herwerking van de gelijknamige graphic novel van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette. De reeks bestaat uit 20 afleveringen en zal te zien zijn op het Amerikaanse netwerk TNT. Bij ons zal de reeks later te zien zijn op Netflix.

Snowpiercer

In de trailer is te zien dat de reeks inderdaad het verhaal uit de graphic novel zal volgen. Snowpiercer gaat over een toekomst waarin we te maken krijgen met een nieuwe ijstijd, nadat een experiment om de opwarming van de aarde te stoppen, gefaald heeft. De weinige mensen die de ijstijd overleven zitten in de Snowpiercer, een trein die constant rondrijdt over de hele wereld.

Maar de situatie in de trein is niet ideaal. Er is sprake van een klassensysteem, waarbij de rijke elitebevolking vooraan in de trein zit en de armeren achteraan. De levensomstandigheden in de verschillende delen van de trein zijn heel verschillend. Daardoor ontstaat er protest vanuit de achterste wagon, die van achteraan hun weg proberen banen naar de eerste wagon. In de reeks zijn de hoofdrollen weggelegd voor Jennifer Connelly (Requiem of a Dream, A Beautiful Mind) en Daveed Diggs (binnenkort te horen als de stem van krab Sebastian in de live-action remake van The Little Mermaid).

Bekijk hier de trailer voor Snowpiercer:

Bong Joon-ho

Voor sommigen doet de naam Snowpiercer misschien een belletje rinkelen. En da’s niet zomaar. Want er bestaat al een film met die naam, gemaakt door Bong Joon-ho. De Zuid-Koreaanse regisseur, die op de Oscars dit jaar uitgebreid in de prijzen viel met z’n film Parasite, verfilmde de striproman al in 2013.

Voor die film kon Bong Joon-ho een sterrencast samenstellen met Zuid-Koreaanse en Amerikaanse topacteurs. Zo is Song Kang-ho in de film te zien. Hij speelde in Parasite de rol van de vader van de familie Kim. Maar ook Chris Evans, Tilda Swinton en Jamie Bell duiken op in Snowpiercer.

“Geen complete remake van de film”

De makers van de serie benadrukten al dat de reeks geen letter voor letter remake wordt van de film van Bong Joon-ho. Dat wordt ook duidelijk in de trailer. Want daarin duikt een nieuw personage op.

Andre Layton, gespeeld door Daveed Diggs, is namelijk een personage dat niet te zien was in de film van Bong. Layton zal problemen om het klassensysteem op de trein onderuit te halen. Ook al gaat het niet om een rechtstreekse remake van de film van Bong Joon-ho, de Zuid-Koreaan is als producent wel betrokken bij de reeks.

Meer
Lees meer...