De pikante verklaring waarom Grey’s Anatomy populaire Dr. McDreamy liet sterven

Het was zo’n grote schok voor kijkers van Grey’s Anatomy wereldwijd dat we al niet meer hoeven te waarschuwen voor spoilers, ook al zitten wij in België nog een stukje achter op de VS. Derek Shepherd, aka Dr. McDreamy, moest plots uit de reeks verdwijnen. Waarom? Daar zou volgens insiders zijn vertolker Patrick Dempsey voor iets tussen zitten.

Bevestigen kunnen we dit niet, maar RadarOnline heeft op basis van bronnen binnen de show een sappige uitleg voor het vertrek van Patrick Dempsey uit de reeks. Dempsey werd eerder al even geschorst omdat hij een affaire zou hebben met een veel jongere vrouw binnen de staff. Dat zou niet alleen het doodsvonnis voor McDreamy geweest zijn, het is vermoedelijk ook de reden waarom zijn vrouw Jillian Fink na vijftien jaar van hem wegging.

“Het was voor iedereen duidelijk dat Patrick met haar sliep”, klinkt het. “Het liep uit de hand en werd emotioneel op de set.” Patrick Dempsey zou zich nog volgens de insider in zijn trailer opgesloten hebben. Zijn nieuwe vlam zou vervolgens zijn overgeplaatst, maar de entourage van Dempsey noemt de hele theorie absurd.

Divagedrag?

Daarnaast was Dempsey blijkbaar ook heel ontevreden over het scenario voor zijn personage, en hij had het gevoel dat McDreamy niet vaak genoeg op het scherm was.

De bedenker van Grey’s Anatomy, Shonda Rhimes, heeft wel de gewoonte om iedereen die zich als een diva gedraagt uit de cast te verwijderen. Zo sneuvelde eerder al Katherine Heigl, die de rol van Dr. Izzy Stevens speelde. Rond haar vertrek groeide het gerucht dat ze te moeilijk was om mee samen te werken.

VIJF
Meer
Lees meer...