Deze 9 VTM-programma’s worden zeker de moeite waard

Als laatste van de grote Vlaamse zenders heeft VTM het programma voor het najaar voorgesteld. Het wordt een mix van gloednieuwe programma’s en enkele vaste waarden die hun succes al bewezen hebben. VTM bouwt vooral verder op wat we de voorbije jaren van de zender gewend zijn geraakt. Een overzicht van de programma’s die je zeker eens een kans moet geven.

1. BESTE KIJKERS

Medialaan
Een programma dat iedere week de beste tv-fragmenten bovenhaalt die je eigenlijk niet mag missen. Klinkt het concept je ook vrij bekend in de oren? Wel, we kijken er naar uit, want doorgaans is dat lachen geblazen. Zeker als Nathalie Meskens de show mag presenteren. Ze krijgt een vast panel dat bestaat uit Tine Embrechts en Sven De Ridder. Zij nemen telkens een bekende gast mee en zo moet blijken welk duo de beste kijkers zijn. En aangezien interactiviteit steeds belangrijker wordt, zullen wij als kijkers ook voorstellen voor fragmenten naar Nathalie kunnen sturen.

Iedere woensdag om 21u35

2. THE VOICE KIDS

Medialaan

Terwijl de ene een gat in de lucht springt, beginnen de darmen bij de andere al samen te krampen wanneer we vertellen dat The Voice ook dit najaar op het schema van VTM staat. Maar tot welke categorie je ook behoort, je moet echt eens kijken naar dit nieuwe programma waarbij kinderen centraal zullen staan. Zij die niet oud genoeg zijn om aan De Voice Van Vlaanderen deel te nemen, mogen nu bewijzen wat ze kunnen. En ze kunnen er echt wat van. Wij kregen enkele van de jonge kandidaten al LIVE aan het werk te zien en soms besef je echt niet wat je hoort. Heel wat oudere Voice-deelnemers kunnen hier niet aan tippen.

Goed nieuws trouwens voor iedereen die dit voorjaar koude rillingen kreeg van de lippen van “Ik ben een vrouw”-Axelle Red. Twitter stond er iedere week vol van en heel wat kijkers smeekten om Natalia terug te halen als jurylid. Dit najaar zal de Kempense zangeres opnieuw in de stoel van een coach kruipen in de kinderversie van het programma. Haar collega’s zijn Sean Dhondt en Regi. An Lemmens en Kürt Rogiers nemen de presentatie voor hun rekening.

Medialaan

Iedere vrijdag om 20u35

3. AMATEURS

Medialaan

Traditioneel zorgt één voor een topfictiereeks op zondag en neemt VTM onze maandagavond voor zijn rekening. Dat zal dit najaar niet anders zijn. Op het uur dat Cordon ons wekenlang in spanning hield, zullen we vanaf september kunnen genieten van de serie Amateurs. Het theatergezelschap ‘De Pajotters’ pakt ieder jaar uit met een deurenkomedie van de hand van de bezielde Jan Delvo. Maar in het nieuwe toneeljaar wil voorzitter Jos meedingen naar een nationale prijs en hij huurt een bekende regisseur in: Stany Crets. En dat kan Jan niet zo goed verkroppen.

VTM heeft voor Amateurs allesbehalve een amateurcast te pakken. De volgende acteurs zullen een rol spelen: Stany Crets, Jonas Van Geel, Els Dottermans, Matteo Simoni, Evelien Bosmans, Marieke Dilles, Ann Tuts, Marc Van Eeghem, Ludo Hoogmartens, Fred Van Kuyk, Mieke De Groote, Frank Vercruyssen, Steve Aernouts en Jef Hoogmartens.

Medialaan

Iedere maandag om 21u35

4. GROTE STER, KLEINE STER

Medialaan

Koen Wauters krijgt dit najaar veel jonge gasten over de vloer in zijn nieuwe programma Grote Ster, Kleine Ster. De waarheid komt uit een kindermond, luidt een bekend spreekwoord, en dat heeft VTM geïnspireerd om de kinderen van Bekende Vlamingen eens aan de tand te voelen. Iedere week komen drie BV’s samen met hun kids op bezoek bij Koen. Ze krijgen een aantal vragen waarmee we te weten zullen komen hoe die bekende papa of mama thuis is, wanneer de spotlights niet op hem/haar gericht zijn.

Het is aan de ouders om in te schatten wat hun kinderen zullen zeggen. Hoewel er vermoedelijk heel wat gasten met schaamrood op de wangen zullen staan, helpen ze door goede antwoorden te geven wel geld in te zamelen voor een goed doel. Enkele gasten die we mogen verwachten met hun nakomelingen: Kürt Rogiers, Mathias en Staf Coppens, Tia Hellebaut en Frank Duboccage.

Medialaan

Iedere woensdag om 20u35

5. DANSDATE

Medialaan

Een najaar zonder dansshow is ondenkbaar geworden op VTM en toch pakt de zender het deze keer ietwat anders aan. Geen nieuwe editie van één van de vele gekende shows, maar wel een nieuw format met Niels Destadsbader als presentator. We hebben BV’s al zien dansen met onbekende partners, maar nu wou VTM wel eens zien hoe ze het doen wanneer ze met hun levenspartner op de dansvloer verschijnen.

Volgens de zender zou dat vanaf het eerste ogenblik chemie moeten opleveren. Tijdens verschillende LIVE-shows zullen ze uiteenlopende dansstijlen onder de knie moeten krijgen. We moeten wel nog een eventjes wachten voor deze show van start gaat.

Later dit najaar op VTM

6. DE WAARZEGGERS

Medialaan
Nog een programma dat pas in de loop van de herfst zal starten. Het concept doet ons aan allerlei andere programma’s denken, maar Rani De Coninck hoopt er een nieuw elan aan te geven. Negen BV’s zitten in een raster en moeten twee kandidaten vanalles proberen wijs te maken. Vertellen ze de waarheid of niet? Dat moeten de kandidaten zelf zo goed mogelijk inschatten. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk drie op een rij te scoren in het raster.

Later dit najaar op VTM

7. ALLOO BIJ DE WEGPOLITIE

Medialaan
We zagen Luk Alloo al in de gevangenis en hoewel VTM niet uitsluit dat die reportagereeks nog een vervolg zal krijgen, duikt Alloo dit najaar op donderdagavond mee in de politiewagen. Je weet wel, de flitsers die iedere dag wel ergens duizenden bestuurders een boete opleveren. Alloo toont ons hoe het er aan de kant van de politie aan toegaat en durft volgens VTM de vragen te stellen waar wij allemaal mee rondlopen.

Iedere donderdag om 21u35

8. 24: LIVE ANOTHER DAY

Medialaan
We associëren buitenlandse topseries eerder met 2BE, maar Jack Bauer heeft zijn pluimen natuurlijk al verdiend en zal dit najaar op VTM te zien zijn. In het nieuwe, korte seizoen van 24 zien we hoe de CIA Jack in Londen weet op te sporen, nadat hij jarenlang ondergedoken was. Maar Jack zou Jack niet zijn als hij er niet zelf voor gezorgd zou hebben dat ze hem konden oppakken. Deze keer heeft hij geen 24, maar 12 uur om zijn missie tot een goed einde te brengen. Naast Kieffer Sutherland zien we in deze serie ook Yvonne Strahovski (Dexter, Chuck) meespelen.

Later dit najaar op VTM

9. SAFETY FIRST

Medialaan
Discipline, dedication, friendship. Er wordt hier en daar al afgeteld naar de start van het tweede seizoen van Safety First. Dit programma wordt zeker een van de kopstukken van VTM dit najaar, maar we zullen er wel nog even op moeten wachten. De ‘Smos’ en co keren later deze herfst in alle veiligheid terug naar je scherm.

Later dit najaar op VTM

Deze programma’s keren terug

Net zoals Safety First zijn er nog een aantal andere programma’s die er een nieuw seizoen bij krijgen. Op maandag duikt Dina Tersago opnieuw de stal in voor Boer Zoekt Vrouw. Vier boeren en twee boerinnen gaan in het tiende seizoen van dit programma op zoek naar de liefde van hun leven. En omdat op zo’n verjaardag een ‘specialleke’ al eens is toegelaten, zijn twee van de kandidaten vader en dochter.

Medialaan

Jonas Van Geel ontvangt weer tal van BV’s in Lang Leve. Hij confronteert hen met gekende en minder gekende hoogtepunten uit hun leven. Onder de gasten mogen we dit seizoen Astrid Bryan, Erik Van Looy, Nathalie Meskens en Marco Borsato verwachten. De laatste aflevering wordt een feesteditie naar aanleiding van 25 jaar VTM.

De gebroeders Mathias en Staf zijn terug voor een nieuwe reeks van Het Lichaam Van Coppens. VTM laat hen liefst allebei hun gang gaan en dat levert doorgaans sterke televisie op. Ook dit najaar zullen ze niet ontbreken.

Over Staf Coppens gesproken: later dit najaar zullen we ook hem opnieuw zien in een nieuw seizoen van Rijker Dan Je Denkt. Ook in de derde reeks hoopt hij samen met experten een paar verborgen schatten te ontdekken.

In aanloop naar de kerstperiode mogen we ons opmaken voor een nieuwe reeks van het gesmaakte Zijn Er Nog Kroketten voor de terugblik op het voorbije jaar.

Medialaan
De vooravond van VTM ziet er nog steeds hetzelfde uit. Eerst gaan we koken met Sofie Dumont in De Keuken van Sofie. Daarna is er Echte Verhalen: De Buurtpolitie, dat eerder al erg succesvol bleek en dus opnieuw zal moeten opboksen tegen de Blokken van Ben Crabbé. Na het nieuws en het weer is het tijd voor een nieuw seizoen van Familie.
Medialaan

Van de nieuwsdienst

Het VTM Nieuws is marktleider bij de leeftijd 18 tot 54 jaar en dus zal er aan het vernieuwde concept niet meteen nog iets veranderen. Naast de nieuwsuitzendingen blijft Telefacts voor meer duiding zorgen. Ook terug is De Kroongetuigen met criminoloog Jeroen Wils. In de eerste twee afleveringen van dit seizoen pakt het programma uit met een reportage over de zaak Dutroux, die volgend jaar ook alweer 20 jaar oud is. De journalisten spraken met ouders, maar ook met mensen die betrokken waren bij het onderzoek.
Medialaan

Topseries op 2BE

Medialaan

Het is weer feest voor iedereen die van sterke reeksen uit binnen- en buitenland houdt. Nieuw is het verborgen camera-programma Balls Of Steel, geheel in de stijl die we intussen van het VTM-broertje gewend zijn. In dat opzicht is er ook weer En Toen Kwam Ons Ma Binnen. Uit het buitenland zijn er de gloednieuwe reeksen Black Sails en Vikings. De eerste reeks klinkt misschien bekendst in de oren, maar zelf raden we zeker Vikings aan. Het is een reeks van de makers van The Tudors, die weer heel aangenaam om volgen is.

Ook nieuw is Taxi Brooklyn, gebaseerd op de taxifilms van Luc Besson. En de stap naar de volgende reeks is zo maar klein: Brooklyn Nine-Nine zal de comedy line-up van 2BE versterken. De reeks won al twee Golden Globes en zou dus wel eens een verrassing kunnen worden. Voorts keren enkele topreeksen terug: de verhalen van Game Of Thrones, Homeland en Person Of Interest gaan dit najaar verder.

Medialaan
Medialaan
Meer
Lees meer...