Left Right
scrollTop top

Het zoontje van David Beckham wil niet meer voetballen en de reden brak het hart van z’n papa


Het zoontje van David Beckham wil niet meer voetballen en de reden brak het hart van z’n papa

We zullen Brooklyn Beckham nooit in navolging van zijn vader David als kapitein van de Engelse nationale voetbalploeg zien. De 16-jarige Brooklyn stond nochtans op het punt om door te breken, maar een tegenvaller bij de jeugdacademie van Arsenal bracht hem tot de beslissing z’n voetbalschoenen aan de haak te hangen. Maar de echte reden heeft het hart van zijn vader toch een beetje gebroken.

Brooklyn stond bij Arsenal in de schijnwerpers en maakte samen met zijn twee jongere broers deel uit van de jeugdacademie. Maar dit seizoen kreeg hij geen beurs om bij de academie te blijven, omdat de jeugdcoaches van Arsenal vonden dat andere spelers op zijn positie al verder zijn geëvolueerd. Dat hoefde niet het einde van zijn carrière te betekenen, aangezien tal van andere clubs met plezier een contract zouden aanbieden. Zeker met zo’n bekende papa als David, maar net daar knelt het schoentje.

David vertelde in het ABC-programma Nightline dat zijn zoon genoeg heeft van voetbal. “Eén van mijn jongens kwam onlangs naar me toe en zei: ‘Papa, ik weet niet of ik de hele tijd voetbal wil spelen.’ Het brak mijn hart een beetje, hij zei: ‘Iedere keer wanneer ik het veld opstap, weet ik dat mensen zeggen dat ik de zoon van David Beckham ben, en als ik niet zo goed als jij ben, dan is het niet goed genoeg.'” Beckham reageerde er goed op en vertelde Brooklyn dat hij alleen moet spelen als dat hem gelukkig maakt.

(Bronnen: ABC, Business Insider)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…