J.K. Rowling daagt ons uit: kan jij dit raadsel wél oplossen?

J.K. Rowling plaatste een raadsel op Twitter en tot nu toe heeft niemand het kunnen kraken. De tweet zou iets te maken hebben met de verfilming van Fantastic beast and Where to Find Them, een spin-off filmserie gebaseerd op Harry Potter. Overal ter wereld discussiëren Rowling-fans over wat het raadsel zou kunnen betekenen, en ze zijn zeer creatief.

Fans van Rowling weten dat de schrijfster dol is op raadsel en anagrammen, de Harry Potter-serie staat er immers vol van. Nu hebben ze iets nieuws om hun hersenen over te pijnigen. Het begon toen J.K. Rowling minder actief was op de microblogsite. Als uitleg daarvoor tweette ze dat ze het zeer druk had met schrijven en haar betrokkenheid bij Lumos, een organisatie die ze zelf oprichtte om de schade veroorzaakt door weeshuizen en andere soortgelijke instellingen bij kinderen te bestrijden. Een fan reageerde daarop met het bericht: “Telkens als J.K. Rowling iets tweet, moet ik stoppen waar ik mee bezig ben en het een uur lang analyseren.” Waarop de schrijfster antwoordde dat ze een raadsel of anagram wilde posten, maar dat ze moest doorwerken.  Rowling hield het een dag vol voor ze aan de verleiding toegaf en toch een raadsel postte op Twitter.En om haar fans nog wat meer uit te dagen: Onmiddellijk pikten fans over de hele wereld de tweet op en probeerden ze het antwoord te vinden. Tot nu toe is niemand daarin geslaagd, al zijn er wel heel wat theorieën.Op Reddit wordt druk gediscussieerd over de betekenis van het raadsel. Veel fans lijken te geloven dat de tweet een anagram is en spelen geduldig met de letters tot ze een boodschap vinden die iets zou kunnen voorspellen.

Komt Harry Potter terug?

De meesten denken dat het raadsel over de verfilming van Fantastic Beast and Where to Find Them gaat. Uit de tweet haalden ze ‘Newt Scamander’ en ‘New York’. Newt Scamander is het hoofdpersonage in het boek en het verhaal speelt zich af in New York, 70 jaar voor de tijd van Harry Potter. Maar dan kan ook een afleidingsmanoeuvre zijn, want anderen vonden de boodschap: ‘Harry returns! Won’t say any details now’ in de tweet en hopen dat er een nieuw boek over Harry Potter zelf verschijnt. 

De tweet is ondertussen al meer dan 5.000 keer gedeeld, maar voorlopig blijft Rowling stil. Hadden we maar een beetje magie om het raadsel op te lossen.

Bron: Huffington Post, Time, Hollywood Reporter

Meer
Lees meer...