Kathleen wilde toch naar laatste K3-optreden komen: “Ik was graag nog één keer een K3-meisje geweest”

“Dat ik niet welkom was, is heel cru gezegd, maar daar komt het wel op neer.” Dat vertelt Kathleen Aerts, de eerste blonde van K3, in een interview met Story. Voor het allerlaatste optreden van de ‘oude’ K3 van afgelopen weekend wilde ze graag nog eens optreden. “Ik was graag nog één keer een K3-meisje geweest”, zegt ze. Maar dat zag Studio 100 niet zitten. 

Afgelopen zondag was het zover: de oude K3 heeft officieel de fakkel doorgegeven aan de nieuwe K3-meisjes Marthe, Klaasje en Hanne. Een heel emotioneel optreden en het einde van een prachtig tijdperk. Ook voor de voorganger van Josje, Kathleen Aerts.

Jarenlang was zij ‘de blonde van K3’, maar zeven jaar geleden nam ze afscheid van de meidengroep om haar eigen dromen te realiseren. Toch wilde ze voor het allerlaatste optreden nog eens in een K3-jurkje kruipen. “Ik was graag nog één keer een K3-meisje geweest”, zegt ze in een interview met Story.

Focus op nieuwe K3

Maar dat mocht niet van Studio 100. “Dat ik niet welkom was, is heel cru gezegd, maar daar komt het wel op neer”, vertelt Kathleen. “Bij Studio 100 willen ze de nadruk leggen op de nieuwe K3 én focussen op het feit dat Karen, Kristel en Josje de fakkel definitief doorgeven aan Hanne, Marthe en Klaasje. Ik begrijp hun standpunt wel.”

Kathleen is zelf ook blij dat K3 niet echt stopt. “Zeker als je ziet hoeveel impact wij hebben gehad op het leven van zo veel mensen. De voorbije dagen heb ik nog honderden berichtjes gekregen van fans die vinden dat ik erbij moet zijn.”

Toch kreeg ze van Studio 100 een uitnodiging om in het publiek te zitten voor het optreden, maar dat wilde Kathleen niet. “Mocht ik in de zaal zitten, dan zou ik me niet kunnen bedwingen om mee op het podium te zingen en te dansen. Ze zouden me dan moeten vastbinden op mijn stoel.”

VTM

Karen en Kristel

Kathleen heeft ondertussen samen met haar man Steven een reisbureau geopend in Zuid-Afrika en daar hoopt ze Karen en Kristel eens te kunnen ontvangen. “Mijn deur staat altijd open voor hen”, zegt ze, hoewel het contact tussen hen wat verwaterd is de laatste jaren. “Het is niet dat we ruzie hebben, maar je kunt dat het beste vergelijken met oude schoolvriendinnen. Die sturen elkaar ook nog weleens een sms. Maar nu ze met pensioen zijn en meer tijd hebben, wil ik graag nog eens met hen een koffietje gaan drinken.”

Zondag postte Kathleen dit nog op haar Facebook-pagina:

Meer
Lees meer...