LeBron James kondigt eerste kinderboek aan

LeBron James
HarperCollins

LeBron James is zoveel meer dan een professioneel basketspeler bij de Los Angeles Lakers. Dat bewijst hij met zijn nieuwste project. De bekende basketter zal zijn eerste kinderboek, I Promise, in augustus uitgeven.

De sterspeler kondigde aan dat zijn stichting genaamd The LeBron James Family Foundation een deal voor twee boeken heeft ondertekend met HarperCollins Publishers. I Promise wordt een prentenboek voor kinderen. James’ eerste boek wordt op 11 augustus in de Verenigde Staten gepubliceerd. Zijn tweede boek, een roman voor middelbare scholieren, zal in de zomer van 2021 verschijnen.

I Promise

LeBron James vertelde in een verklaring waarom boeken zo belangrijk zijn voor kinderen. “Boeken hebben het vermogen om te onderwijzen, te inspireren en mensen samen te brengen. Daarom betekenen deze boeken, en de mogelijkheid om kinderen en ouders samen te laten lezen, zoveel voor mij. Het belangrijkste is dat we ervoor wilden zorgen dat alle kinderen zich in deze verhalen kunnen herkennen. I Promise is op die manier krachtig en ik kan niet wachten tot de mensen het lezen.”

Het boek is geïllustreerd door de bestseller-illustrator van de New York Times, Nina Mata. I Promise wordt beschreven als “een levendig en inspirerend prentenboek dat ons eraan herinnert dat het succes van morgen begint met de beloften die we vandaag aan onszelf en onze gemeenschap doen”.

I Promise is geïnspireerd door de waarden en initiatieven van het gelijknamige I PROMISE-programma van het LeBron James Family Foundation. Dat programma voorziet studenten en gezinnen in James zijn geboorteplaats Akron van de nodige programma’s, ondersteuning en begeleiders om te slagen op school.

Gesponsorde artikelen