Met deze 28 originele series pakt Netflix dit jaar uit

Netflix heeft ook voor dit jaar weer heel zwaar geïnvesteerd in originele content. Naast de al bestaande series die een vervolgseizoen zullen krijgen, zoals bijvoorbeeld de hitseries ‘Stranger Things’ en ‘House of Cards’, zullen er ook heel wat splinternieuwe series zijn om verslaafd aan te raken. Laat dus maar al weten aan je vrienden dat ze je, ook in 2017, maar weinig zullen zien. En als ze je vragen waarom, dan laat je gewoon dit lijstje zien van de al bevestigde series die ervoor zullen zorgen dat jij in de komende maanden aan je scherm gekluisterd zit.

Netflix heeft nog maar net zijn beste kwartaal in zijn negentienjarig bestaan achter de rug, maar ze blijven niet bij de pakken zitten. 2017 wordt zo mogelijk nog beter. Met voor dit jaar 6 miljard (ja, je leest het goed, miljard) aan investeringen doet het streamingbedrijf het een miljardje beter dan voor 2016. Dat zal resulteren in een ‘output’ van original content van een slordige 1.000 uur. Bijna dubbel zoveel dus als in 2016. Dat is 41 volle dagen binge wachting-plezier. Laat je vrienden dus maar al weten dat ze je maar weinig zullen zien de komende maanden.

Zodat je wat sneller je weg kan vinden in deze overvloed aan content, lijsten wij je even de reeds bevestigde series die nog zullen uitkomen in 2017 op.

1. Chef’s Table (seizoen 3)

Ja, geloof het of niet, Netflix heeft ook zijn kookprogramma. Alhoewel, we zullen er geen topkok door worden, maar we leren wel wat er in het hoofd spookt van zo’n topkok. Chef’s Table volgt elke week een andere wereldbekende topchef en is al aan zijn derde seizoen toe. Stopt uw kennis van topkoks, net als de onze, ook bij Jeroen ‘Dagelijkse Kost’ Meus of Sergio ‘Lekker gerechje‘ Hermans? Eén antwoord: Chef’s Table.

Release: 17 februari

2. Ultimate Beastmaster

Het wordt de eerste internationale competitie van zijn soort genoemd. Het lijkt een flauw afkooksel van American Ninja Warrior (dat dan op zijn beurt weer is overgenomen van het Japanse Sasuke), maar het haalt zijn originaliteit vooral uit de internationale inslag. Er zullen zes verschillende versies van dit programma worden gemaakt: een Amerikaanse (gepresenteerd door onder andere Terry Crews), een Braziliaanse (gepresenteerd door UFC-atleet Anderson Silva), een Zuid-Koreaanse, een Mexicaanse, een Duitse en een Japanse.

Elke aflevering zullen twaalf deelnemers, twee per land, proberen het “meest uitdagende obstakelparcours ooit” te bedwingen, passend getiteld ‘The Beast’. Diegene die dat het snelste doet wordt tot ‘Beastmaster’ gekroond en mag het in de tiende en laatste aflevering opnemen tegen de andere winnaars en mag meedingen naar de titel van ‘Ultimate Beastmaster’. Alleen voor de naam al zou je kijken.

Release: 24 februari

3. Love (seizoen 2)

Goed nieuws komt nooit alleen. Maar een paar dagen na de teaser en het bekendmaken van de releasedatum van het tweede seizoen, maakte Netflix aan de wereld bekend dat Love ook een derde seizoen zal krijgen. Nog minstens twee seizoenen genieten van de awkwardness, maar daarom ook de herkenbaarheid, van de groeiende relatie tussen Mickey en Gus. En van ons mag dat nog langer zijn ook.

Release: 10 maart

4. Marvel’s Iron Fist

Vermiste miljardair Danny Rand (vertolkt door Finn Jones, beter bekend als Loras Tyrell uit Game of Thrones) keert na vijftien jaar terug naar New York om zijn familiebedrijf weer op te eisen. Naast er financieel redelijk dik in te zitten, is Rand ook een kung fu-meester en bezit hij een bepaalde mystieke kracht, genaamd (je raadt het al) ‘Iron Fist’. Batman, met een vleugje mystiek dus. Kan niet slecht zijn, denken we dan.

Release: 17 maart

5. Grace and Frankie (seizoen 3)

Een van de meest originele ideeën om een serie rond te maken ooit. Grace and Frankie vertelt het verhaal van twee vrouwen wiens mannen elkaar blijkbaar net iets tè leuk vinden en dat al 20 jaar lang, uiteraard achter de ruggen van hun vrouwen, ook aan elkaar kenbaar maken. Niet genoeg om je te lokken? De serie is gecreëerd door Marta Kauffman, co-creator van die andere topcomedy Friends. Als je nu begint te bingen, heb je waarschijnlijk net genoeg tijd om klaar te zijn voor seizoen drie uitkomt.

Release: 24 maart

6. 13 Reasons Why

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller, toont 13 Reasons Why het verhaal van tiener Clay Jensen die probeert te achterhalen waarom zijn klasgenoot en crush Hannah besloot om een einde aan haar leven te maken. Zware kost dus, maar als de serie het succes van het boek ook maar kan benaderen, heeft Netflix hier de zoveelste hit in handen.

Release 31 maart

7. Girlboss

Alweer een serie gebaseerd op een boek, maar niet zomaar een. #Girlboss is een New York Times-bestseller. Het volgt Sophia Amoruso (Britt Robertson), die haar eBay-handeltje in kleren deed uitgroeien tot het topbedrijf en miljoenenoperatie Nasty Gal.

Release: 21 april

8. Dear White People

Bij het releasen van de teaser lokte deze serie al heel wat controverse uit in Amerika. Mensen zegden hun Netflix-abonnement op omdat de serie racistisch zou zijn. Dear White People, gebaseerd op de gelijknamige film van Justin Simien, volgt het leven van een diverse groep zwarte studenten in een vooral witte Ivy League (lees: heel posh) universiteit waar raciale spanningen constant borrelen.

Brandon P. Bell neemt zijn rol van in de film over, maar Logan Browning vervangt Tessa Thompson.“America needs a voice of reason”, daar kunnen we jullie inderdaad in bijtreden, Netflix.

Release: 28 april

9. Sense8 (seizoen 2)

Facebook Sense8

Ook Sense8 is hernieuwd voor een tweede seizoen. Sense8 vertelt het verhaal van acht mensen die plotseling mentaal aan elkaar gelinkt zijn en daarom ook als een bedreiging worden gezien. Hoe ze dit overleven en hoe ze omgaan met hun speciale gave bracht ons al een enorm interessant eerste seizoen. En seizoen twee zal het verhaal van seizoen één weer oppikken. Capheus en co. zijn dus terug en zullen het weer moeten opnemen tegen Whispers. Weer lekker meeleven met de struggles van de Sensates, vanaf 5 mei.

Release: 5 mei

10. Anne

Een remake van Anne of Green Gables, gebaseerd op het gelijknamige boek, brengt het verhaal van Anne Shirley (Amybeth McNulty). Het decor: de late jaren 1890 in Prince Edward Island, Canada. Na een slechte jeugd doorgebracht te hebben in meerdere weeshuizen, wordt ze verkeerdelijk naar een bejaarde zus en broer gestuurd.

Eigenlijk moeten we maar één naam vermelden en je ben verkocht. De showrunner (lees: baas) en mede-schrijver van de serie? Moira Walley-Beckett, die de befaamde Ozymandias-aflevering van Breaking Bad heeft geschreven, door velen een van de beste televisie-afleveringen ooit genoemd.

Release: 12 mei

11. House of Cards (seizoen 5)

Moet House of Cards nog worden voorgesteld? Onze favoriete president, zeker nu Obama de fakkel heeft overgedragen, is terug en zal weer lekker sluw en genadeloos zijn. Net zoals we onze fictieve presidenten graag hebben. In het inmiddels al vijfde seizoen zullen we Francis Underwood (Kevin Spacey) verder volgen in zijn campagne om president te blijven.

Release: 30 mei

12. Orange Is the New Black (seizoen 5)

Het was al aangekondigd dat Orange Is the New Black zeker een vijfde, zesde en zevende seizoen zou krijgen, maar wij sprongen nog steeds een gat in de lucht toen bovenstaande teaser werd gedropt. Al is dat maar omdat het aftellen nu al kan beginnen, want wij zijn nog steeds aan het discussiëren over de enorme cliffhanger waarop seizoen 4 is geëindigd. Voor zij die het nog moeten zien, zullen we het zo spoiler-loos mogelijk proberen verwoorden: doet ze het of doet ze het niet? Voor een antwoord moeten we wachten tot begin juni.

Release: 9 juni

13. Stranger Things (seizoen 2)

Strangers Things was even de hottest serie van het moment. En in tijden van Game of Thrones, House of Cards en The Walking Dead wilt dat wel al wat zeggen. Een liefdesbrief aan de klassiekers uit de jaren 80, noemt Netflix het zelf. Maar het is veel meer dan dat. Dat Netflix het waard vond om dure zendtijd te kopen tijdens de rust van de Super Bowl om seizoen twee te teasen, zegt alles. Halloween kan wat ons betreft niet snel genoeg komen!

Release: 31 oktober

14. Atypical

epa

Atypical volgt Sam (Keir Gilchrist), een achttienjarige jongen met autisme, moeder Elsa (Jennifer Jason Leigh) en de rest van de familie. De comedy zal niet alleen de weg van Sam volgen en zijn reis naar self-discovery, maar vooral hoe het gezin hiermee omgaat. What does it mean to be normal? Dat is dè centrale vraag die wordt gesteld. En daar hebben wij (nog) geen antwoord op, toch?

15. Dark

Getty Images

De eerste Duitstalige serie op Netflix, maar ze wordt wel internationaal uitgezonden en krijgt een opkomende regisseur in Baran bo Odar, wereldbekend in Duitsland voor zijn film Who Am I. Duitstalig, klinkt niet aantrekkelijk zou je zeggen, maar deze serie surft mee op de mystery-golf die er tegenwoordig heerst en als je het verhaal hoort, snap je meteen waarom. Wanneer twee jonge kinderen verdwijnen, komen de dubbele levens van de uit elkaar getrokken families naar boven. Leftovers, anyone? Ook hier wordt ons een vleugje van het supernatural beloofd. Interessant om volgen of het zich staande kan houden tussen series met gelijkaardige premissen zoals Leftovers, The Missing en Stranger Things.

16. Disjointed

Getty Images

Deze serie wordt vaak omschreven als een ‘pot comedy’. Need we say more? Kathy Bates (oscarwinnares en nu vooral bekend door haar rollen in American Horror Story) speelt Ruth, een moeder die haar droom om een cannabis-verkoper te worden werkelijkheid maakt. Het is het zoveelste geesteskind van comedy-guru Chuck Lorre. Breaking Bad meets Two and a Half Men? Wij kijken!

17. Friends From College

Getty Images

Friends From College volgt een groep vrienden die de 40 naderen. Het evenwicht zoeken tussen nostalgie naar vroeger en het volwassen leven houdt deze groep bezig doorheen de comedyserie. Friends maar dan wat jaren later, dus. En dat zijn natuurlijk geen kleine schoenen om vullen. Daarom misschien dat er met een sterrencast wordt uitgepakt. Onder andere Cobie Smulders (How I Met Your Mother), Keegan-Michael Key (Key & Peele, Playing House) en Annie Parisse (Person of Interest, The Following) maken hun opwachting.

18. G.L.O.W.

Getty Images

Jenji Kohan, producer van die andere Netflix-hit Orange Is the New Black, dacht waarschijnlijk “vrouwen in de gevangenis hebben we gehad, over welke vrouwen zou iemand anders ook nooit een serie maken? Vrouwen die worstelen!” G.L.O.W., oftewel Gorgeous Ladies of Wrestling, is een (nu wordt het even moeilijk) fictieve serie over een bestaande serie met fictieve gevechten van een echte groep professionele worstel-vrouwen. Kan u nog volgen? Neen? Wij ook niet. Maar alleen voor de tagline, ‘big hair and body slams’, zou je al kijken. Oh, en Alison Brie natuurlijk.

19. Gypsy

Getty Images

Therapeuten, altijd leuke onderwerpen voor drama’s. In Gypsy wordt Jean Holloway gevolgd (Naomi Watts), een therapeute die iets te nauwe relaties aangaat met patiënten en wat te verweven raakt in hun leven. En voor wie dat niet genoeg is, naar’t schijnt heeft Watts een kusscène met Sophie Cookson. Naar ’t schijnt hé …

20. Kiss Me First

Getty Images

Iemand hier al verslaafd geweest aan een online game? Check. Vrienden gemaakt in dat online game? Check. Ook vriendjes geworden in real life? Nee, dat niet echt. Je vriendin die dan plots verdwijnt? Euh … Jij die dan je vriendin haar identiteit aanneemt en zo in de vele mysteries achter haar verdwijning wordt meegesleurd? Neen? Echt niet? Neen? Ondenkbaar zeg je? Wel, in Kiss Me First overkomt het Leila, een zeventienjarig meisje. Zij leert Tess kennen in de fictieve wereld van Agora. Dus als je nog extra redenen wil om niet met onbekende mensen af te spreken, dan is dit de serie voor jou.

21. Lady Dynamite (seizoen 2)

Maria Bamford speelt in Lady Dynamite gewoon zichzelf. Want, zo moet ze gedacht hebben, jezelf zijn dat is vaak al gek genoeg. De Amerikaanse comédienne vertelt in de serie het verhaal van een vrouw die “loses – and then again finds – her shit”. Met zo’n premisse dan ook niet onverwacht dat de serie is opgepikt voor een tweede seizoen.

22. Master of None (seizoen 2)

Wie Aziz Ansari niet kent, moet zich even allereerst diep schamen, en dan zijn of haar leven on hold zetten en Parks and Recreation binge watchen. Want wie Aziz Ansari wèl kent, die weet dat zijn of haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn als daarvoor. In Master of None vertolkt hij Dev Shah, een acteur van Indische afkomst; hij speelt dus eigenlijk zichzelf. We durven niet zeggen dat hij een uitvergrootte of grappigere versie van zichzelf speelt, want volgens ons is Aziz Ansari ècht zo. En als dat niet zo is, dan willen we dat wel nog gewoon blijven geloven. Please don’t burst our bubble. Master of None is een cultserie in the making, dus niet te missen tv.

23. Mystery Science Theater 3000 (reboot)

Getty Images

De opzet van deze cultserie eind jaren 80 leek, laten we eerlijk zijn, onnozel. Joel Robinson, een conciërge, wordt gevangen genomen door twee gekke wetenschapper en meegenomen op de Satellite of Love. Daar wordt hij gedwongen om naar een reeks slechte films te kijken als onderdeel van een plan om de wereld over te nemen. Robinson bouwt een aantal robots om hem gezelschap te houden bij het bekijken van de films en om er samen met hem hilarische commentaar op te geven.

A little too much? Zo lijkt het op het eerste gezicht, maar het bleek te werken.Time Magazine nam het op in de lijst van ‘100 Best TV Shows of All Time’. En Netflix zorgt nu, na zeventien jaar afwezigheid, dus voor een terugkeer. Dit is nu eens een reboot waar we volledig achter staan!

24. Queer Eye for the Straight Guy (reboot)

epa

Netflix komt met nog een reboot dit jaar. Realtiyserie Queer Eye for the Straight Guy, of korter Queer Eye, eindigde in 2007 maar wordt nu dus heropgestart maar met een volledig nieuwe cast. De serie volgt de make-over van een hetero man door ’the gay Fab Five’, vijf experten in topics als eten en wijn, interieur en fashion. In tegenstelling tot de vroegere versie, zal Queer Eye for the Straight Guy ver over de grenzen van New York heen gaan, “to turn red states pink … one makeover at a time.”

25. Real Rob (seizoen 2)

Getty Images

Real Rob is een comedy, dat al aan zijn tweede seizoen toe is, gecreëerd door Rob Schneider, waarin Rob Schneider een getalenteerde komiek speelt genaamd Rob Schneider die het leven van een getalenteerde komiek leidt, zoals bijvoorbeeld Rob Schneider. Een beetje te veel Rob Schneider dan goed voor je is? Dan is er nog altijd Patricia Schneider, de echte vrouw van Rob Schneider, die in de serie de vrouw van Rob Schneider speelt. Ja, ver hebben ze het niet gezocht.

Geen Rob Schneider-fan? Dan is de serie nog altijd interessant om te zien hoe een onnozelaar als Schneider zo’n stoot als Patricia aan de haak heeft kunnen slaan.

26. The OA (seizoen 2)

Netflix is on a roll. Na de teaser voor Stranger Things tijdens de rust van de Super Bowl blijven de teasers en meldingen van nieuwe seizoenen naar buiten stromen. Ook mystery drama The OA heeft er nu eentje, en wie een beetje braille kan (want wie kan dat nu niet?), vindt al meteen een belangrijke tip!

Als je de serie niet kent, lijkt dit de zoveelste mystery serie. Maar niets is minder waar. De verdwenen en blinde Prairie keert na zeven jaar terug, maar met haar zicht plots hersteld. Op de koop toe noemt ze zichzelf The OA. En zo weet je ineens waar die rare titel vandaan komt. Seizoen één kwam maar uit midden december, dus voor zij die het nog moeten doen, is er nog tijd genoeg om het in te halen voor seizoen twee wordt gereleased.

27. Watership Down

A.V. Club kopte: “Netflix to traumatize whole new generation with Watership Down.” Wij zijn verkocht. U nog niet? Watership Down vertelt het verhaal van een groep antropomorfe konijntjes. Zo ver, zo goed. Alles nog peis en vree. Wanneer hun woonplaats echter wordt vernietigd, moeten de konijnen een nieuwe thuis zoeken, met alle obstakels en gevaren dat dat met zich meebrengt. Dat het dan al lang niet meer zo ‘lief’ of ‘schattig’ is, kan je zien in de trailer van de origineel reeks uit 1978, die op zijn beurt was gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Adams.

28. Wet Hot American Summer: Ten Years Later

Even voor de duidelijkheid, voor wie het origineel niet kent: neen, dit is geen foute pornofilm. Het is gewoon een foute comedy. Wet Hot American Summer: Ten Years Later is het langverwachte vervolg op de cultfilm Wet Hot American Summer (2001) en prequel op de serie Wet Hot American Summer: First Day of Camp (2015), en toont het leven, zoals de titel al zegt, van in de originele film maar dan tien jaar later.

Bij het zien van de nu al bevestigde terugkerende cast beginnen wij al te watertanden: Bradley Cooper, Joe Lo Truglio, Amy Poehler, Paul Rudd, Samm Levine, … en de lijst gaat maar door. Als dat niet genoeg is om je te kijken, dan weten wij het ook niet meer.

Meer
Lees meer...