Pieter ‘De Mol’ Delanoy neemt ontslag als hulppastoor

Pieter ‘De Mol’ Delanoy neemt ontslag als hulppastoor

Pieter Delanoy, de priester die zich als intrigant staalhard door ‘De Mol’ 2018 manoevreerde, is geen hulppriester meer. Dat staat te lezen in het parochieblad. Maar er is ook goed nieuws: hij heeft namelijk grootse plannen.

Was het niet té makkelijk? Van in het begin bekeek Vlaanderen Pieter Delanoy, een jonge priester, met argusogen. Logisch: je associeert het beroep niet bepaald met liegen, bedriegen en mensen een figuurlijk mes in de rug steken. En toch deed hij het: Pieter bleek De Mol en deed dat met verve in het hete Mexicaanse zand.

25 momenten dat we hadden moeten weten dat Pieter De Mol was!

Doctoraat

Een jaar na het avontuur, terwijl we al weten waar De Mol 2019 zich zal afspelen en terwijl de opnames wellicht al aan de gang zijn, neemt het leven een interessante wending voor de priester. Pieter Delanoy heeft namelijk zijn ontslag gegeven als hulppriester in zijn parochie. Dat liet hij via mail weten aan zijn parochianen, maar kon je ook lezen in het parochieblad.

Gelukkig is er een positieve reden voor zijn ontslag: hij zal komend jaar namelijk gaan doctoreren. Da’s een bijna-fulltimejob, en dat terwijl Delanoy eigenlijk al genoeg te doen heeft. Hij geeft namelijk ook nog steeds les aan het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries en die job zal hij niet opgeven. Het worden dus vooral heel drukke dagen voor de priester.

Zo reageerde Pieter op zijn avontuur als mol!

Nog steeds priester

Voor wie nu denkt dat Pieter ook meteen vrijgezel én op de markt is, moeten we toch een kanttekeningetje plaatsen. Want hoewel hij eerder wel al aangaf problemen te hebben met het celibaat, is Pieter wel degelijk nog steeds priester. Hij zal gewoon de functie van hulppastoor niet meer uitvoeren.

VIER

Gesponsorde artikelen