Stalker van Billie Eilish krijgt een straatverbod van drie jaar

Billie Eilish heeft de zaak tegen haar stalker Prenell Rousseau gewonnen. De 24-jarige man had een ongezonde obsessie met de 18-jarige zangeres. De rechtbank heeft nu beslist dat de man voor de komende drie jaar niet in een straal van 100 yards (91 meter) van de zangeres of haar ouders mag komen.

Billie Eilish is een van de grootste sterren van het moment en bij die sterrenstatus horen natuurlijk ook fans. Maar die hebben het niet altijd even goed voor met de 18-jarige zangeres. Zo kreeg ze te maken met een hardnekkige stalker, maar die zal haar voorlopig niet meer kunnen lastigvallen.

Stalker

De stalker van Billie Eilish is de 24-jarige Prenell Rousseau. Rousseau reisde vanuit New York helemaal naar Los Angeles aan de andere kant van de Verenigde Staten om zijn idool te ontmoeten. Hij kwam op 4 en 5 mei dit jaar in totaal zeven keer aanbellen aan het huis waar Billie samen met haar ouders woont. Toen de vader van Billie opende zei hij: “Ik denk dat ik misschien aan het foute huis ben, maar woont Billie Eilish hier?”

Billie’s vader belde dan de politie, maar in de tussentijd bleef Rousseau zitten op de stoep van de familie O’Connell (Voor wie het al vergeten was, Billie’s volledige naam is Billie Eilish Pirate Baird O’Connell). “Hij zat neer en begon een boek te lezen terwijl hij ook soms een monoloog aanvatte”, zo vertelde Billie Eilish in het officiële politierapport dat TMZ kon inkijken. “Mijn vader vroeg hem herhaaldelijk om weg te gaan, maar hij weigerde.”

Toen de beveiligingsagenten uiteindelijk arriveerden, vertrok de man wel. Maar enkele uren later keerde hij terug, legde hij zich neer achter een muurtje en wilde hij daar blijven slapen. Wat de feiten nog wat ernstiger maakte, was dat de man tijdens vijf van zijn passages geen mondmasker droeg en ook de deurbel aanraakte zonder handschoenen. Terwijl het in de Los Angeles wel aanbevolen is om deze te gebruiken.

Huis geblurred op Google Maps

Een maand geleden vroeg Billie Eilish al om een straatverbod voor de stalker. Rousseau kreeg toen al een tijdelijk straatverbod, maar ook Google schoot de zangeres te hulp.

Op Google Maps wordt het huis van Billie Eilish sindsdien geblurred. Dat gebeurde eerder ook al bij andere grote sterren zoals Paul McCartney en Lily Allen. Google wilde dat nieuws niet bevestigen om de veiligheid van de aanvragers te beschermen, maar liet wel weten dat het inderdaad mogelijk is om te vragen om je huis te blurren op streetview. “Wanneer je ziet dat je gezicht of een nummerplaat extra geblurred moet worden, of wanneer je je volledige huis, wagen of lichaam wil laten blurren, dan kan je een aanvraag doen via de ‘Een probleem melden’-functie.”

Straatverbod van drie jaar

Maar nu is er ook een definitieve beslissing gevallen in het voordeel van de 18-jarige zangeres. Prenell Rousseau krijgt een straatverbod van drie jaar en mag dus in de komende drie jaar niet in een straal van 100 yards (91 meter) rond het huis van Billie Eilish en haar ouders komen. Daarnaast gelden dezelfde regels ook voor de werkplaats van Billie en bij uitbreiding dus ook haar concerten en publieke verschijningen.

De hoorzitting moest plaatsvinden via de telefoon omdat er nog steeds strenge maatregelen van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Oorspronkelijk eiste de advocaat van Billie Eilish en haar familie een straatverbod van vijf jaar, maar aangezien Rousseau na 5 mei niet meer verscheen in de buurt van de woning van Billie Eilish werd die periode verlaagd naar drie jaar. De uiteindelijke duur van de straf kan indien nodig wel nog aangepast en dus mogelijk verlengd worden.

Meer
Lees meer...