Stevie Wonder stelt fans gerust: “Ik krijg een nieuwe nier, ik ben oké”

Zanger Stevie Wonder heeft serieus wat last van zijn nieren. Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu heeft hij het ook bevestigd. Tijdens een concert liet Wonder vallen dat hij in september een nieuwe nier krijgt en dat “alles oké is”.

Stevie Wonder zal in september een niertransplantatie ondergaan. Dat heeft hij zelf op de wereld losgelaten tijdens een concert in het Londense Hyde Park. “Dus dit is wat er gaat gebeuren”, vertelde hij, “ik moet geopereerd worden, ik krijg een niertransplantatie in september. Ik ben oké, ik ben oké, ik ben oké. Ik heb een donor. Het is allemaal oké.”

Geruchten

“Ik wil dat jullie weten dat ik naar hier kwam om jullie mijn liefde te geven en jullie te bedanken voor die van jullie. Luister niet naar al die geruchten die nergens over gaan, ik heb jullie verteld wat er aan de hand is. Ik ben oké. Alright?”

Stevie Wonder werkte mee aan een cover voor de lancering van BBC Music.

De geruchten waar Stevie Wonder het over heeft, zijn er inderdaad. Amerikaanse media pakten uit met interviews met een vriend van de muzikant. Die vriend vertelde dat hij een ernstige ziekte had, maar dat alles onder controle kon gehouden worden.

Nierfalen

Volgens een YouTube-video lijdt Stevie Wonder aan nierfalen. Hij zou al het hele jaar serieus ziek zijn en wachten op een donatie van één van zijn kinderen. En blijkbaar heeft een van de acht een nier over en dezelfde bloedgroep, want in september gaat de zanger onder het mes.

Meer
Lees meer...