Zwart gat na Pretty Little Liars? Dan kunnen deze 13 series de pijn misschien een beetje verzachten

Zwart gat na Pretty Little Liars? Dan kunnen deze 13 series de pijn misschien een beetje verzachten

Zeven seizoenen lang waren we verslaafd aan Pretty Little Liars. Maar nu we eindelijk weten wie Uber A is, is het gedaan met onze favoriete serie. En dat vinden wij natuurlijk ontzettend jammer. Toch is er ook goed nieuws: er zijn genoeg andere reeksen om te bekijken. En als je PLL leuk vond, ga je deze 13 series wellicht ook leuk vinden.

1. Famous in Love

Deze serie gaat over Bella Thorne, die samenwoont met twee vrienden: Cassandra en Jake. Bella en Cassandra doen auditie voor een hoofdrol naast Rainer in de film Locked. Wanneer Bella de rol krijgt, verandert heel haar leven. Deze serie is bedacht door I. Marlene King, die ook PLL bedacht.

2. Riverdale

Pretty Little Liars draaide om de ‘dood’ van Alison DiLaurentis. En net als in PLL, gaat het in Riverdale ook om een dood. Op 4 juli wordt Jason Blossom vermoord en vanaf dan is het niks nog hetzelfde in het stadje. Van Riverdale is tot nu toe één seizoen verschenen, maar volgend jaar komt er een tweede seizoen.

3. Younger

Deze serie gaat over de 40-jarige Liza, een alleenstaande moeder die maar geen job lijkt te vinden door haar leeftijd. Op een dag komt ze in een bar een jongen van in de 20 tegen, die denkt dat ze even oud is als hij. Vanaf dat moment gaat ze zichzelf voorstellen als 26-jarige. En het werkt, want zo krijgt ze een job als assistente van Diana en moet ze samenwerken met Kelsey. Hoelang kan ze deze leugen volhouden?

4. Switched at Birth

Switched at Birth gaat over Bay Kennish en Daphne Vasquez die na hun geboorte verwisseld zijn. Als ze dat te weten komen, worstelen ze met hun identiteit. Wat het nog erger maakt is dat Daphnes alleenstaande moeder, Regina, financiële problemen heeft. Wanneer Bays familie dat te weten komt, stellen ze voor dat Daphne en haar moeder in hun gasthuis komen wonen. En dan begint het verhaal pas echt …

5. Ravenswood

Als je maar niet genoeg kan krijgen van Caleb in PLL en je hebt Ravenswood nog niet gezien, moet je dat zeker doen! Er is jammer genoeg wel maar 1 seizoen van Ravenswood … In deze serie verandert het leven van Caleb en vijf andere jongeren opeens helemaal door de vloek die al generaties in de stad heerst. De zes jongeren moeten het mysterie van de vloek proberen op te lossen …

6. Revenge

In Revenge volgen we Emily Thorne, een vrouw die naar The Hamptons gaat om er de zomer door te brengen. Ze huurt een huis naast de villa van de familie Grayson. Maar ze heeft een verborgen agenda: de echte naam van Emily is eigenlijk Amanda Clarke. Haar vader is in het verleden bedrogen en bestolen door de familie Grayson. Nadat haar vader in de gevangenis sterft, gaat ze terug om wraak te nemen op iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

7. Mistresses (U.S.)

De Amerikaanse versie van Mistresses vertelt het verhaal van vier vriendinnen: Savi, Josslyn, April en Karen. Ze hebben elk hun eigen problemen, maar proberen toch een zo goed mogelijk leven te leiden. Maar dat is niet altijd even makkelijk … Deze serie gaat niet zoals de naam doet vermoeden alleen over vreemdgaan. Natuurlijk gaat er al eens iemand vreemd, maar het gaat vooral over de gevolgen die ze dragen van één misstap.

8. Gilmore Girls

Gilmore Girls is een leuke serie over een alleenstaande moeder, Lorelai Gilmore, en haar 16-jarige dochter Rory. Het verhaal draait rond de wekelijkse etentjes bij de ouders van Lorelai en de tienerproblemen van Rory. Gilmore Girls eindigde in 2007, maar vorig jaar maakte Netflix een eenmalige revival miniserie. Als je deze serie nog niet gezien hebt, is het zeker een aanrader!

9. Supernatural

Vond je 7 seizoenen PLL niet genoeg? Van Supernatural kan je 12 seizoenen genieten! De serie vertelt het verhaal over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Elke aflevering speelt zich af in een andere stad, maar toch is er een verhaallijn die door elk seizoen loopt. Zo proberen de broers in het eerste seizoen de demon met de gele ogen te bestrijden.

10. Devious Maids

Devious Maids gaat over vier latina poetsvrouwen die voor enkele rijke acteurs en zakenmensen in Beverly Hills werken. In de eerste aflevering wordt Flora, een van de poetsvrouwen, vermoord in het huis van Evelyn en Adrian Powell. Een tijdje later gaat Marisol werken als poetsvrouw en begint ze allerlei vragen te stellen over de moord … Maar Marisol heeft een dubbele agenda: haar zoon zit nu onschuldig in de gevangenis als moordenaar en zij is op zoek naar de echte moordenaar van Flora.

11. Reign

Reign gaat over Mary, koningin van Schotland, die gaat trouwen met prins Francis. De twee zijn al verloofd van toen ze zes jaar waren. Terwijl er allerlei machtsgrepen plaatsvinden, moet Mary zich proberen staande te houden. Maar dat is niet alles: ze heeft ook gevoelens voor zowel Francis als voor zijn bastaardhalfbroer Sebastian ‘Bash’. En dan is er nog Francis’ moeder, Catharina de’ Medici, die het huwelijk probeert te boycotten. Natuurlijk draait de serie niet enkel om Mary, maar ook om de hofdames, Kenna, Aylee, Lola en Greer, die op zoek zijn naar een geschikte echtgenoot.

12. Teen Wolf

Teen Wolf gaat over Scott McCall wiens leven opeens helemaal verandert nadat hij gebeten is door een weerwolf. Daardoor wordt hij zelf een weerwolf en moet hij zijn nieuwe identiteit weten te combineren met zijn tienerleven …

13. Jane the Virgin

Het leven van Jane Gloriana Villanueva verandert wanneer een dokter haar per ongeluk kunstmatig insemineert. Als je dacht dat het niet erger kon, is ze zwanger van een getrouwde man die bovendien haar baas is in het hotel waar ze werkt. Jane moet kiezen hoe haar toekomst eruit gaat zien en voor wie ze zal kiezen, haar vriendje of de vader van haar kind … Doorheen de serie zien we hoe Jane de dingen aanpakt, maar dat gaat niet altijd even makkelijk.

Gesponsorde artikelen