Voor de tweede dag op rij is er een daling in het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land. Tussen 8 en 14 augustus werden er gemiddeld 533 besmettingen met het coronavirus vastgesteld per dag. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano.
In de periode tussen 8 en 14 augustus werden er dagelijks gemiddeld 532,6 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, afgerond is dat gemiddeld 533 per dag. Net zoals gisteren gaat het hierbij om een daling vergeleken bij de laatste periode van zeven dagen.
Gemiddeld 533 besmettingen per dag
Tijdens de laatste bekende periode van zeven dagen, tussen 8 en 14 augustus, telde Sciensano dagelijks gemiddeld 532,6 overlijdens. In de week daarvoor ging het nog om een gemiddelde van 588. Dat betekent dat er een daling is van 14 procent.
Deze daling is vooral toe te schrijven aan een daling in Antwerpen, waar de extra maatregelen hun vruchten beginnen af te werpen. In Brussel stijgen de cijfers wel nog steeds.
Stijging in aantal doden en ziekenhuisopnames
Er is wel een stijging te merken in het gemiddeld aantal overlijdens door het coronavirus in ons land. Een week geleden ging het nog om gemiddeld 4 doden per dag. Dat cijfers is nu opgelopen tot gemiddeld 8,6, afgerond 9, overlijdens per dag. De warme temperaturen van de afgelopen dagen spelen daarin zeker een rol. In totaal kwamen er in ons land nu 9.944 mensen om het leven door de gevolgen van het coronavirus.
Ook het aantal ziekenhuisopnames in ons land neemt toe. Een week geleden ging het nog om gemiddeld 28,3 per dag. Dat cijfer is nu gestegen tot gemiddeld 31,9 per dag. Gisteren lagen er 339 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat zijn er 3 meer dan een dag eerder. Daarvan lagen er 90 op de afdeling intensieve zorgen, dat zijn er 4 meer vergeleken met een dag eerder. 45 mensen moesten beademd worden. Dat is een daling met 4 tegenover de dag ervoor.
Beiroet
De ziekenhuizen in de Libanese hoofdstad Beiroet kunnen de toestroom aan coronapatiënten niet meer aan. Tijdens de zware explosie twee weken geleden raakten de ziekenhuizen in de hoofdstad beschadigd, waardoor ze nu minder middelen ter beschikking hebben.
Op hetzelfde moment neemt het aantal besmettingen met het coronavirus sterk toe. Daardoor is er nu een tekort aan bedden op intensieve zorgen en er zijn ook te weinig beademingstoestellen beschikbaar.