Adil over zijn eerste weken bij Thuis: “What the f*ck is tees??” (interview)

In Thuis speelt hij de kalmte zelve als kabouter-klusser Adil, maar in real life is Nawfel Bardad-Daidj (26) toch net ietsje euh … heviger. “Voor ik begin te spelen moet ik mezelf altijd eerst kalmeren”, vertrouwt Nawfel ons toe tijdens ons immer gezellige interview. En yup,  daarin hebben we het – UITERAARD – over die fameuze fotoshoot met Lowieke, én, én, én, over Nawfels eerste weken bij Thuis: “Drie dagen was ik op antenne toen ik dacht: what the f*ck is tees??” 

Okééj, Adil is misschien niet direct het meest euh … levendige personage in Thuis, maar toch, ja toch, vonden we het zálig om de man achter de kabouter van dichtbij te bewonderen tijdens een interview op een zucht van de Thuis-sets. En terwijl we in gedachten een weddenschap met onszelf hielden – zou of zou hij niet dat typische badass petje ophebben – wandelde Adil (shit, Nawfel dus!) met big smile onze interviewruimte binnen.

“Ik ben blij dat ik tijdens de lunch kan komen. Zo moet ik niet kijken hoe de rest zit te eten.” BIJNA vroegen de idiote cellen in onze hersens zich af waarom o waarom Nawfel in godsnaam op dieet zou staan, voor hij zelf aanvulde: “De ramadan, hé.” OMG. Túúrlijk! En blunder nummer 1 was op het nippertje ontweken.

Al duurde het helaas niet lang voor gevaar op blunder número dos de kop opstak. Het grootste verschil met Adil? “Ik ben véél, véél grappiger”, verzekert Nawfel ons met de knipoog. En jawel, zijn woorden waren nog warm, of daar waren de bewijzen al. Terwijl Nawfel buiten op een bankje wat zat te kletsen met enkele Thuis-collega’s en een (nog) onbekende man van vreemde origine, haalde hij alle overtuigingskracht in zichzelf naar boven: “Deze meneer hier gaat mijn papa spelen.” Alleen had ie de extreme aard van onze Thuis-obsessie nog niet helemaal door: “Kan niet, hé. Adil zijn papa is dood!”

Damn right, we are da reeaaal freaks!

newsmonkey
VRT Facebook Thuis

De kaak = chill

Anyway, genoeg gezeverd, want Nawfel had natuurlijk ook massa’s dingen te vertellen over Adil, Thuis en zichzelf. BIJVOORBEELD, hoe het ondertussen zit met die pijnlijke kaak van Adil, waar we NACHTENLANG van wakker gelegen hebben: “De kaak is chill, hé! Helemaal genezen.” FI-OEW. Al kunnen we ons voorstellen dat het als acteur niet zo geweldig is om wekenlang een rol te spelen zónder tekst: “Eerst vond ik het niet zo plezant om eerlijk te zijn, maar uiteindelijk kreeg ik zelfs mails van mensen die hetzelfde hadden meegemaakt. Toen dacht ik: ‘Oké, misschien is dat wel eens goed’. En ja, het is een uitdaging, hé. Al was ik wel blij toen ik weer kon praten.”

Als we één scène uit het 20ste seizoen voor eeuwig en altijd herinneren, is het wel die fameuze fotoshoot tussen Adil en Lowieke. Hoe o hoe zijn jullie er OOIT in geslaagd om dat op tape te krijgen? “Ja, euh … ze hebben actie gezegd, en wij hebben dat gewoon gedaan, hé.” Droog, Nawfel. Droog. “Maar pas op, we hebben dat wel een paar keer moeten repeteren. Maar Mathias en ik zijn hele goeie vrienden, dus dat was wel grappig om te doen.” Minstens zo grappig waren de reacties erop: “Ja, van behaard lichaam en zo.” Maar daarover hoor en zie je meer in het volledige interview onderaan het artikel!

VRT Facebook Thuis

What the fuck is tees?

Thuis is natuurlijk een gigantisch kijkcijferkanon. Geen wonder dat het je leven van de ene op de andere dag compléét overhoop gooit: “Dat is echt gek. Voor Thuis was ik leerkracht en populair bij 5 klassen of zo. Drie dagen was ik op antenne, en BAM: mensen kennen u op straat. What the fuck is tees? Putain, dat was raar. Maar uiteindelijk komen mensen u gewoon complimenten geven of vragen voor een foto of handtekening. Ik heb het er gewoon bijgenomen, part of the job.” Al heeft Nawfel ook al bijzonder vreemde voorstellen gekregen, “maar daar ga ik vooral niks over zeggen.”

Waar Nawfel wél ronduit over praat is zijn ‘grote droom’ om ooit de Fresh Prince van Thuis te worden, de story achter Adil (yup, slimste mens ter wereld, Adil El Arbi, zit er voor iets tussen), én, én, én: over hoe graag hij met Femke zou aanpappen in Thuis.

Maar daarover hoor én zie je ALLES in het filmpje hieronder. Oh ja, check ook zéker hoe Nawfel – “ik doe niet veel” – Bardad-Daidj de uuultramoeilijke doe-vraag tóch tot een goed einde weet te brengen. 😉

Meer
Lees meer...