Left Right
scrollTop top

Als Union kampioen wordt, zijn twee heren 25.000 euro rijker


© Pexels

Geschreven met de input van voetbaluitslagen.com

Dat Union Sint-Gillis de winterpauze als competitieleider zou ingaan, en dat met een doelpuntensaldo van +30 en 7 punten voorsprong op nummer twee, hadden er niet velen verwacht. Het sprookje van de promovendus ziet er alsmaar mooier uit en steeds meer mensen zien de club uit het Brusselse dan ook als een serieuze titelkandidaat. Zelfs in het buitenland heeft men al over de jongens van het Joseph Marien Stadion geschreven en de vergelijking met het Leicester City van 2016 is dan ook snel gemaakt.

Ook de bookmakers hadden niet meteen verwacht dat Union het zo goed zou doen. Club Brugge, dat in de laatste zes jaar vier titels veroverde, werd door alle bookmakers als favoriet van onze pintjesliga naar voren geschoven. Andere clubs als KRC Genk, RSC Anderlecht en Antwerp werden veel minder kansen toegedicht. Als we de bookmakers bij het begin van het seizoen mochten geloven, was Union Sint-Gillis vrijwel kansloos. Als het wonder van Mazzu zich uiteindelijk volstrekt, zullen sommige bookmakers dan ook heel diep in de geldbuidel moeten tasten. Wie begin dit seizoen op Union inzette, kan namelijk maar liefst 501 keer zijn inzet terugverdienen.

Twee mannen kunnen 25.000 euro verdienen aan hun weddenschap

Volgens Voetbalflitsen.be, dat ook een foto van het bevestigingsticket postte, zouden twee moedige mannen begin dit seizoen vijftig euro op de ploeg uit Brussel hebben ingezet. Als Union daadwerkelijk kampioen wordt, levert ze dat maar liefst 25.050 euro op. Dat is een winst van 25.000 euro. Het toont aan dat een potje voetbalwedden behoorlijk lucratief kan zijn. Daarmee werd de kans dat Union zich tot kampioen zou kronen wel flink groter geacht dan dat Leicester City het in 2016 zou doen. Toen had een inzet van 50 euro maar liefst 250.000 euro opgebracht (1:5000). Ter vergelijking: dat is ook ongeveer de kans dat je sterft in een vliegtuigongeluk, of toch volgens de cijfers van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Spelers denken er niet aan om alvast te cashen

Nu de Brusselaars helemaal op titelkoers zitten, is het voor beide heren alvast mogelijk om te cashen. Bookmakers hopen natuurlijk dat de spelers eieren voor hun geld kiezen en voortijdig incasseren. Daarom konden ze eerder al cashen voor 5010 euro, of ongeveer 100 keer hun eigen inzet. Naar verluidt zouden beide spelers dat voorstel geweigerd hebben, onder andere geïnspireerd door het verhaal van Leicester City. Ook toen zouden veel spelers voortijdig gecasht hebben en misliepen ze daardoor honderdduizenden ponden. Volgens de manager van La Copa in Molenbeek, waar de twee mannen hun weddenschap zouden hebben geplaatst, zijn de heren absoluut niet van plan om te cashen.

Dat Union Sint-Gillis momenteel nog een mooie voorsprong heeft op de nummer twee, maakt de beslissing voor hen natuurlijk een stuk gemakkelijker. De vraag is wat ze doen als Union met punten begint te morsen of als de punten worden gehalveerd wanneer de play-offs van start gaan. Zullen ze dan nog steeds zo moedig zijn of toch gewoon het zekere voor het onzekere nemen? De toekomst zal het uitwijzen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…