Acht uur en een kwartier planken: Amerikaan breekt wereldrecord

Een 62-jarige Amerikaan heeft op 15 februari het wereldrecord planken gebroken. De man, George Hood, is een ex-marinier en had de titel in 2011 ook al eens op zijn naam staan.

Het record is officieel vastgelegd door Guinness World Records. George Hood moest de tijd verbeteren van Mao Weidong, die het acht uur, één minuut en één seconde volhield. De twee plankten al eens tegen elkaar in 2016, maar toen was Weidong de sterkste.

Naar aanleiding van zijn record trainde Hood gemiddeld zeven uur per dag gedurende 18 maanden. In een gesprek met de Amerikaanse omroep CNN laat hij weten dat hij 4 à 5 uur plankte per dag. Daarbovenop doet hij nog eens 700 pushups, 2.000 situps, 500 squats en 300 armoefeningen. In totaal plankte Hood ongeveer 2.100 uur als voorbereiding.

Wereldrecord bij de vrouwen

De langste vrouwelijk plank staat op naam van Dana Glowacka. Zij hield het 4 uur, 19 minuten en 55 seconden vol. Het record werd vorig jaar in mei vastgelegd.

Na het wereldrecord van George Hood, deed hij nog eens 75 pushups. Dat was een voorbode voor zijn volgende wereldrecordpoging. Hood wil graag het meeste aantal pushups in een uur verbeken, dat staat momenteel op 2.806.

Meer
Lees meer...