‘Avatar: The Last Airbender’ krijgt z’n eigen animatiefilm van gloednieuwe Avatar Studios

Avatar: The Last Airbender is ondertussen al zestien jaar oud. De serie verscheen in 2005 voor het eerst op Nickelodeon, maar toch is die nog steeds enorm populair. De reeks heeft zelfs zodanig veel fans, dat Nickelodeon Avatar Studios heeft opgericht. Die studio gaat voltijds aan de slag met content die gebaseerd is op Avatar: The Last Airbender. En het eerste project is al in ontwikkeling!

Goed nieuws voor wie Avatar: The Last Airbender al ontelbare keren volledig heeft uitgekeken en ook The Legend of Korra al beu is. De reeks krijgt namelijk heel binnenkort z’n eigen animatiefilm! Hoe die zal heten en waarover die zal gaan, is momenteel nog niet bekend.

Avatar Studios

De The Last Airbender-film is in elk geval veelbelovend. Die wordt namelijk gemaakt door Avatar Studios, een studio die Nickelodeon speciaal heeft opgericht om ATLA-content te maken, die op Nickelodeon en Paramount Plus zal verschijnen. En niemand minder dan bedenkers Michael DiMartino en Bryan Konietzko zullen die studio leiden.

“We kunnen amper geloven dat het al zo lang geleden is dat we Avatar: The Last Airbenden hebben gemaakt”, vertelden DiMartino en Konietzko tijdens een interview met Entertainment Weekly. “Maar zelfs na al die jaren zijn er nog verschillende verhalen en momenten in Aangs leven die we willen vertellen.”

Fantasie wordt werkelijkheid

“We mogen ons gelukkig prijzen dat het aantal fans blijft groeien en dat ze nog steeds staan te popelen om de Avatarverse te verkennen. Met de nieuwe Avatar Studios hebben we de unieke mogelijkheid om onze franchise verder uit te bouwen.”

De Avatar: The Last Airbender-bedenkers keren met Avatar Studios terug naar Nickelodeon, waar het allemaal begon. DiMartino en Konietzko kunnen daar doen “wat ze het beste doen op de grootst mogelijke manier”. “We kunnen al niet meer wachten om fantastische teams en producties te maken om onze fantasieën in werkelijkheden om te zetten!”

Wanneer de animatiefilm rond Avatar: The Last Airbender precies verschijnt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...