Left Right
scrollTop top

De gebroeders Boxy hebben een gigantisch probleem: hoe kan Kortrijk Mijn Pop-uprestaurant! nog verliezen?


De gebroeders Boxy hebben een gigantisch probleem: hoe kan Kortrijk Mijn Pop-uprestaurant! nog verliezen?

De jury van Mijn Pop-uprestaurant! moet dringend de reglementen van de wedstrijd herzien. De finale van dit seizoen zou immers tussen de twee pop-ups in Kortrijk moeten gaan. Beiden steken ze er zodanig met kop en schouders bovenuit dat we ons afvragen of er vanuit Antwerpen en Genk nog concurrentie kán komen. De gebroeders Boxy hadden dan ook een groot probleem: hoe nomineer je zo vroeg al één van de finalisten?

Het moet gezegd: terwijl aan de ene kant enkele pop-ups dit jaar een ongezien laag niveau halen, pronken twee pop-ups ook aan de andere kant met extreem sterke prestaties. Op voorhand dachten we dat de chefs Giordano en Sven in Genk voor een titanenstrijd zouden zorgen, maar het zijn de duo’s waarvan we iets minder hadden verwacht die het doen. De gebroeders Boxy gingen op hun tweede dag als jury op bezoek in Kortrijk, en daar beleefden ze meerdere culinaire orgasmes. En dat zorgt altijd voor leuke dialogen tussen de Jansen en Janssen van Mijn Pop-uprestaurant!

Vlechtjes en pistachenoten

Chloë en Magali zijn al een tijdje niet langer de bedeesde zusjes waarover Sergio Herman erg twijfelde. De sluwe vosjes zijn uit hun hol gekropen en weten tegenwoordig iedere jury te verbazen. Nu ja, de gebroeders Boxy waren natuurlijk pas de eerste echte recensenten van dit seizoen. Maar ze deelden de mening van Sergio en co, want in Strombowli hebben ze heel lekker gegeten. Ook Magali viel als gastvrouw in de smaak, en dan vooral haar vlechtjes. “Welke vrouw draagt nu nog vlechten?”, klinkt het. Maar het geeft haar volgens de Boxy’s haar eigen identiteit.

Waar we dinsdag nog een klein beetje op onze honger bleven zitten, waren de broers nu echt in topvorm. “Dat hoopje pistachenoten hoeft daar niet bij”, zegt de ene terwijl hij zijn vinger quasi volledig in de kom van zijn tafelgenoot steekt. “Maar waarom?”, vraagt de andere. “Wat weet gij daar nu van?”, reageert de eerste weer bitsig. We leren ook heel wat dingen bij, bijvoorbeeld over hoe de oermens al is begonnen met het uithollen van stenen, verwijzend naar de kommetjes in Strombowli.

Helaas laten de zusjes toch één steekje vallen met het lamsvlees. En daar tillen de Boxy’s dan weer zwaar aan. “We zijn in de hel geraakt”, zeggen ze. “Een rechtstreekse lift naar beneden.” Gelukkig klimmen ze weer uit het dal met het dessert. Het resultaat? Ze hebben het over 80 op 100, dus dat is grote onderscheiding voor Chloë en Magali. Eén van de broers voegt er meteen aan toe dat zij dat nooit hebben gehaald. Uiteraard stelt de andere dat in vraag, waarop Boxy nummer 1 weer: “Ge hebt nooit 80 op 100 op school gehaald. Ge moet dus niet met een air weglopen hé.” Het gekibbel van de broers is weer heerlijk.

Rolling Stones & Beethoven

Daarna maken ze een sprong terug in de tijd bij Jan en Nele. De amuse kan alvast op hun goedkeuring rekenen. “Fabuleus” is het woord dat ze in de mond nemen. Maar dan laat ook Jan met z’n garnalencocktail een flinke steek vallen. “De cocktail vond ik verschrikkelijk. Ik ben er zelfs niet durven aan beginnen.” En nog: “Heeft hij die cocktail niet zelf geproefd? Dat kan niet hé, dan kan hij niet weten hoe slecht dat het is.”

Ook het andere voorgerecht valt niet in de smaak: “De paté was een beetje te paté-achtig.” Geraak daar nog maar eens aan uit. Daarna gaat het plots pijlrecht omhoog. De paling krijgt zelfs 100 op 100. “Dat is de beste paling die ik ooit gegeten heb”, zegt één van de broers bijna emotioneel. Ze willen absoluut eens van het stoofvlees proeven ook, en dat is eveneens bingo. “Plots zitten we in de hemel.” Jan en Nele voegen de daad bij het woord en brengen vervolgens rijstpap met gouden lepeltjes.

En zo weten de Boxy’s het niet meer, want wie van die twee toppers moeten ze nu nomineren. Oké, ze hebben allebei een steek laten vallen, maar de rest was zo goed dat ze in iedere andere stad al hadden gewonnen. Bovendien zijn beide concepten ook iets totaal anders. “De Rolling Stones en Beethoven zijn allebei heel goed, maar hoe maak je een keuze?”, zeggen ze. Dit wordt nu al met zekerheid de meest onterechte nominatie in de geschiedenis van het programma. Maar dat is nu eenmaal de vernieuwde wedstrijd, en de Boxy’s hebben mogen proeven van de finale die er nooit kan komen.

Komt eerste afvaller uit Antwerpen?

Intussen werken de andere pop-ups wel aan verbeteringen. Zo zijn ook Gillian en Caroline plots van de hel naar de hemel gegaan. De peptalk van Sergio Herman heeft deugd gedaan en met goede moed zijn ze er weer aan begonnen. Vooral Gillian loopt er een stuk vrolijker bij sinds ze alles met haar goede vriendin heeft uitgepraat. Zouden Miette en Willem zich dan toch nog zorgen moeten maken? Die twee hebben intussen succes met hun vegetarische taco. Volgende week komen de Boxy’s hier langs, en we kunnen eerlijk gezegd niet wachten om hen fufu te zien eten.

In Genk kwam de inspectie op bezoek en die was vooral voor Myrthe en Giordano niet mals. De zetels waren vuil, er zaten vegen op de glazen. En dat zijn allemaal dingen die eigenlijk de avond voordien al moeten gedaan zijn. Ondanks de behoorlijke kritieken van de Boxy’s blijft deze pop-up een probleemgeval. Bij de buren kwamen de zangers en zangeressen van het schlagerfestival eten. Amanda heeft duidelijk een oogje op Kürt Rogiers, en ze meent het ook wanneer ze zegt dat hij het maar één keer zou moeten vragen.

Natuurlijk kijken we dan graag naar de reactie van Sven, want zowat iedereen hoopt dat deze twee boezemvrienden tegen het einde van het programma een koppel zijn. Zo lijken ze ook wel, maar wanneer haar grote idool Kürt erover begint, klapt Amanda plots uit de biecht: “Wij knuffelen vaak, maar wij kussen niet en hebben geen seks.” Om Kürt maar even gerust te stellen.

Amanda en Sven zijn een heerlijk duo om naar te kijken, en dat kan hun populariteit straks zeker ten goede komen. Bovendien vermoeden we dat Amanda al veel mannelijke fans heeft. Stel dus dat de Boxy’s hen zouden nomineren – ook in Genk zijn de kansen 50/50 – en ze op populariteit stemmen halen, en stel dat Kortrijk door de kijker vanwege het hoge niveau gespaard wordt, dan is de eerste afvaller dus een pop-up uit Antwerpen. Het bezoek van de Boxy’s zou daar wel eens cruciaal kunnen zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396