De Ideale Wereld blijft bestaan, maar wel nog slechts twee dagen per week

De Ideale Wereld heeft ook deze zomer overleefd en keert vanaf september terug op televisie. Canvas blijft de thuishaven van Otto-Jan Ham en co. Ze zullen het wel met één aflevering per week minder moeten doen, maar dat kondigt de presentator met de nodige humor aan. “Eindelijk hebben we kunnen afdwingen om niet langer drie keer, maar liefst twee keer per week te zien te zijn.”

De Ideale Wereld en Canvas, het is altijd een vreemd huwelijk geweest, maar ook in het nieuwe tv-seizoen gaan ze samen verder. Al zal dat geen drie keer per week meer zijn. Op dinsdag en donderdag kan je Otto-Jan Ham en zijn gasten opnieuw volgen. In ruil voor die dag minder zal het programma wel langer lopen dan anders, want meestal stopten ze er al vrij snel mee.

Aan de inhoud wordt niet te veel gewijzigd: interessante gasten, veel satire en humor die zelf van een bedenkelijk niveau vinden. Dat ze een dag minder te zien zijn, vindt Otto-Jan Ham helemaal geen bank achteruit. Integendeel, ze vatten het met de nodige humor op: “Hoera! De 16-urenweek is een feit! Keerzijde van de medaille is dat De Ideale Wereld nu meer weken te zien zal zijn en we dus langer moeten wachten op de vakantie. Want het totaal aantal afleveringen blijft hetzelfde.”

Culture Club

De rest van de week zal Canvas ’s avonds laat met andere programma’s invullen. Op maandag blijft dat Extra Time, nog steeds één van de meest succesvolle programma’s van de zender. Op de vrijgekomen woensdag komt Culture Club te staan. Sofie Lemaire en Bent Van Looy gaan dan opnieuw live vanuit hun club in Antwerpen inzoomen op de beste culture verhalen, inclusief met live muziek.

De Ideale Wereld begint eraan op 5 september, Culture Club opent pas op 13 september de deuren.

Meer
Lees meer...